Продължаваме промяната ще създаде широка антикорупционна коалиция за парламентарните и местните избори през тази година. Това съобщи бургаският народен представител от ПП Константин Бачийски по време на брифинг в Бургас.

Той поясни, че коалицията ще включва партии и граждански организации, които през годините са показали от коя страна стоят, по негови думи – от тази „доброто“ или на „порочните практики“.

Това са партии и организации, които ще образуват антикорупционна коалиция, за да изкараме България от положението, в което се намира сега. ГЕРБ свалиха последното редовно правителство и страната се завъртя в нова спирала от избори. Не сме сложили червени линии в нея в коалицията. Демократична България ще бъде една от партиите, с които ще говорим. Търсим хора, които са доказали със своите действия от коя страна на барикадата стоят. Искаме пресечни точки, за да преборим порочните практики в българския политически и обществен живот“ ,  каза Бачийски.

По негови думи вече много организации са подали заявка за разговори с Продължаваме промяната.

Със сигурност ще имаме кандидатура за кмет на Бургас, но първо пред нас стои задачата да се справим добре на парламентарните избори. Смятаме, че общината не се управлява по оптимален начин и от Продължаваме промяната имаме какво да допринесен за развитието на региона“ , поясни депутатът.

Неговият колега Христо Симеонов допълни от своя страна, че Продължаваме промяната ще водят разговори с всички хора и организации, които са си поставили за цел да борят корупционния модел.

В настоящето Народно събрание не можахме да съставим такова мнозинство, което да извърши реформите. Затова поемаме път, който да обедини добрите. Пътят на една справедлива България. Пътят на една реформирана правосъдна система. Пътят на една България, която да задържи образованите и иновативни хора. Затова се обръщаме към всички, които изповядват тези ценности да ни подкрепят на изборите“ , каза Симеонов.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви