Последните, с които бихме направили правителство са БСП. Винаги сме го казвали. В същото време уважаваме тяхната покана.

Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след лидерската среща, организирана от председателя на БСП Корнелия Нинова в опит за съставяне на правителство с третия мандат.

„Този разговор има смисъл за следващите избори. Ако този разговори се беше провел преди да се раздадат мандатите и всички партии, и тези, които намерят сечение в третия мандат, ние нямаше да предлагаме правителство, предполагам и вторите, а с третия мандат щеше да бъде избрано едно правителство тип „Габровски“, каза Борисов, цитиран от DarikNews.bg

Борисов каза още, че ще прати през изпълнителната комисия до структурните звена на ГЕРБ да се произнесат.

Според Борисов този разговор е бил, за да се върне парламентарната република. „Разговорите за управление са в парламента, а не по кабинетите“, добави той.

По време на разговорите лидерът на ГЕРБ се обърна към Нинова с думите: „Моят отговор е най-лесният, предвид решението на конгреса ни, но ще разговарям с колегите то да не бъде пречка да подкрепим експертно или програмно правителство.

Срещата бе инициирана от председателя на БСП Корнелия Нинова, която получи от президента Румен Радев папката с мандат за сформиране на редовен кабинет, който е третият и последен опит в рамките на това Народно събрание.

Борисов посочи, че се е отзовал на поканата от уважение към избирателите на левицата и към самата Нинова. Начинът, по който беше отправена поканата, задължаваше да се явим, обясни Борисов. Той добави, че приветства опита на лидера на БСП да предизвика диалог между политическите сили, за разговор как поне виждат следващите месеци.

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви