Митко и Ралица

Мирен протест се състоя пред сградата на Областна дирекция на МВР – Бургас.

Той бе в подкрепа на Димитър Станчев и съпругата му Ралица Кунева и създадената от тях с много труд и любов Пчеларски Ферма „Странджа“.

Двамата бяха посрещнати с аплодисменти от над 100 души, които се събраха не само в подкрепа на младото семейство, но и за да поискат честни условия за развитието на земеделските стопани.

Присъстваха кметовете на Община Созопол Тихомир Янакиев , Крушевец , Атия , Индже войвода и Прилеп, както и председателите на Общински съвет – Созопол Георги Пинелов и на Общински съвет – Малко Търново, Дичо Войков и съветници от община Созопол и община Царево.

Младежи озвучиха протеста с патриотични песни и странджански фолклор.

Митко и Ралица

Димитър Станчев отново разказа за проверките срещу него и заяви, че няма да се откаже. Ще поиска срок, в който да разреши проблемите във фермата му, открити от проверяващите, след което отново да бъде проверен и да може да продължи да работи.

„Смятах да се откажа, но след като получих такава подкрепа от толкова хора, няма да се предам. Ще продължа напред“, заяви той.

Протестът беше организиран пред полицията, защото събралите се хора искаха отговор на въпроса в какво престъпление е бил обвинен Станчев, за да изпратят в дома му ДАНС.

Според Станчев, причината е завист, но не пожела да каже кого подозира в поръчката срещу себе си.

Един от организаторите Христо Бардуков заяви:

„Днес поставихме началото, но пътят ще е дълъг и труден. Както казах на събирането, сега ще основем инициативен комитет, и ще преминем в ефективни протести съгласно законовите разпоредби! Ще протестираме в село Индже войвода, в Бургас, София и ако се наложи и в Брюксел!

Вярвам че заедно ще успеем да счупим, корумпирания, репресивен, държавен апарат. Апарат който мачка и убива обикновените и трудещи се хора, а прави все по богати управници и „БИЗНЕСМЕНИ“.

Същият този апарат, който прокуди, децата на майка България! Апарат, който създаде трети пол, направи съжителство, пет вековното робство, уби здравеопазването и образованието. Апарат който защити и продължава да защитава всички чужди интереси, за сметка на БЪЛГАРСКИТЕ!

Ралица и Митко са поредната жертва на порочният апарат и вярвам, че заедно ще го спрем и бранейки Пчеларска ферма „Странджа“ днес, реално браним и нас в утрешният ден.“

Семейството на Димитър Станчев беше принудено да затвори цеха си за производство на био продукти с мед, както и да стопира целия си бизнес в село Индже войвода, заради проверки на няколко институции по сигнал, че злоупотребява с европейски средства.

Преди няколко дни пристигнала нова проверка от БАБХ. Служителите спрели цялата продукция на фирмата от уникални продукти, като лютеница с мед, кетчуп с мед, сладка с мед и т.н., които са били подготвени за изложение в Германия, което започва днес.

Това е най-престижното изложение на хранителни продукти в Европа, на което Пчеларска ферма „Странджа“ е била специално поканена, а Министерството на земеделието е платило щанд. Подготовката за това събитие е отнела 6 месеца на Станчев.

Едно от нарушенията този път е било, че на етикетите пише „Съдържание“, а не „Съставки“.

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви