Библия твърди, че Христос не бил разпнат
Библия твърди, че Христос не бил разпнат

Преди време в Турция бе открит екземпляр на Библията на възраст около 1500 години. Откритието е предизвикало загриженост от страна на Ватикана. Защото тази Библия съдържа Евангелието на Варнава, заличено от католическата църква на Никейския събор. И именно в него се намира твърдението, че Христос не бил разпнат на кръста.

Варнава е един от учениците на Христос, който първо се наричал Йосиф или Йосия. Роден е в Кипър, а родителите му били богати евреи от Левиевото свещено коляно. Заедно с апостол Павел проповядвали божието слово в много градове на Мала Азия.  Варнава поддържал визията за Христос, подобна на исляма.

Книгата била открита още през 2000 г., но била пазена в тайна в Етнографския музей в Анкара, пише blogzaserioznihora. Тя е от обработена кожа, с почернели от времето страници, а

текстовете в нея са написани на един от диалектите на арамейски – езикът, на който е говорел Христос.

Според докладите на експертите, които изследвали и оценили книгата, става дума за оригинална Библия от преди 1500г.

Религиозните власти на Иран настояват, че текстът в книгата потвърждава, че Исус не е бил разпънат на кръст и не е бил Син на Бога, а обикновен пророк, и, че е наричал апостол Павел – „измамник“. В книгата се също казвало, че Исус се е възнесъл на небето жив, без да бъде разпнат, и, че Юда Искариотски е бил разпънат на негово място.

Книгата съдържала и текст, в който Исус съобщава за идването на пророка Мохамед, основал исляма 700 години след Христа. Текстът предсказвал също и идването на последния ислямски месия – факт, който все още не се е случил.

Ватикана изразила загриженост във връзка с откриването на книгата и поискала от турските власти да назначат експерти от Католическата църква, които да оценят съдържанието й.

Смята се, че католическата църква е определила кои евангелия да бъдат част от Библията и кои да бъдат заличени на Никейския събор. Евангелието на Варнава е било сред заличените.

Смята се също, че има други заличени евангелия, известни като Евангелията от Мъртво море или Свитъците от Мъртво море.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви