600 000 лева искат за разменените бебета
600 000 лева искат за разменените бебета

Общо 600 000 лева обезщетение искат родителите на разменените бебета – по 300 хиляди лв. за всяко семейство, съобщи bTV. Изявлението направиха адвокатите на двете майки, които в продължение на 4 месеца отглеждаха вкъщи чужди деца. Предложенията за доброволно решаване на спора ще бъдат внесени в лечебното заведение.

По 300 000 лева претендират двете семейства на разменените бебета. Сумата е за причинени неимуществени вреди. И според адвокатите тя няма да е само за родителите на децата, а и за близкия им семеен кръг.

След като внесат исковете си в болницата, те ще трябва да се обсъждат и гласуват от Столичния общински съвет. Той е принципал на „Шейново“. Ако цялата сума не бъде одобрена, предстои съдебна битка.

Разговорите между адвокатите на двете семейства и юристите в болница „Шейново“ за изплащане на обезщетения са започнали още на 3 януари – 10 дни преди бебетата да бъдат разменени. „Tогава, както и сега, претенцията, след като я обсъдих обстойно с моите доверители, погледнах кръга засегнати лица, анализирах всичко това и смятам, че една сума от 300 000 лева би била справедлива в този вариант“, коментира адвокат Стоян Стойков.

Така засегнатите семейства настояват за общо 600 000 лева.

Едната майка – Севда Михайлова, иска част от парите да отидат при нейни близки. „За Севда да бъдат около 200 000 лева и вече остатъкът да бъде разпределен поравно между майка ѝ и дъщеря ѝ“, уточни адвокатът на семейството.

Според родителите на другото бебе обезщетението трябва да е не само за тях, но и голямата му сестричка, която ходи на детска градина, и за дядо му. „Бащата на един от родителите е най-тежко засегнат. Отглеждаше малката дъщеря, когато те бяха по срещи. Трябваше да обяснява къде са майка ѝ и баща ѝ, трябваше да обяснява защо майка ѝ е тъжна на Коледа, на новогодишните празници, каква е причината, бащата защо е тъжен“, обясни адвокат Стоянов.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви