Една от най-успешните рок банди на всички времена, U2, анонсира заглавието на предстоящия си нов албум – Songs of Surrender.

Колекцията, продуцирана от китариста The Edge, излиза на 17 март 2023 г. и ни връща към златните хитове от дългогодишната кариера на групата.

Songs of Surrender обединява преработки на 40 любими песни от каталога на U2, сред които „With Or Without You“, „One“, “ Beautiful Day“, „Sunday Bloody Sunday“ и „Invisible“.

Дни преди голямата новина феновете на ирландската банда започнаха да получават писма, написани от The Edge, в които той разказва за албума и идеята, която стои зад него.

„Факт е, че по-голямата част от творчеството ни бе написано когато бяхме много млади. Сега тези песни означават нещо съвсем различно за нас, но не сме забравили това, което ни е подтикнало да ги създадем на първо място“, описва The Edge.

„Музиката ни позволява да пътуваме във времето. През изминалите две години се вдъхновихме да разберем как биха звучали ранните ни песни в 21-ви век. В началото на сесиите, всичко започна като експеримент, но бързо се превърна в мания, тъй като новите интерпретации се получиха изненадващо бързо. Преоткрихме потенциала на парчетата и се оказа, че една страхотна песен може да бъде вечна и неразрушима, независимо как я промениш.“

„Списъкът с парчета, които искахме да презапишем, започна с поредица от дема. Експериментирахме с всяко едно от тях като премахвахме основните елементи. В песните опитахме да внесем нови чувства и емоции, тъй като повечето от тях първоначално бяха написани с мисълта за изпълнение на живо. С времето всеки трак започна да отговаря на хората, които сме и особено на певеца, в който се превърна Bono. Надяваме се новата ни посока да ви хареса.“

Дългоочакваният проект бе споменат за първи път в послеслова на последните мемоари на Bono, които също носят заглавието „Surrender“ и съдържат 40 глави, озаглавени по песни на U2.

Новите версии на парчетата са събрани в 4 части (2CD), като всяка една от тях носи името на член от групата – The Edge, Larry, Adam и Bono.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви