Януари е месецът на разводите
Януари е месецът на разводите

С началото на новата година ще забележим, че повечето хора започват своите резолюции и обещания за годината. Приготвят се за тренировки, разглеждат своите притежания и успехи, обещават да се хранят здравословно и често се развеждат. Да, това също може да се смята за новогодишна резолюция. Но какво общо с разводите има януари, ще попитате вие.

Британските учени, тези стари дяволи, започват да разглеждат съдебната система и следят броя разводи през цялата година. През 2016 г. изчислили, че през януари има скок от 332% на разводите за сметка на предишните четири месеца. Същата аномалия се повтаря от 2012 до 2015 г. Ако не сте свършили тази работа, а смятате да бъдете част от статистиката, имате много време.

В началото на всяка нова година, повечето двойки са успели да запазят мира по време на коледните празници, но веднага след преминаването на бурята ще открием, че вече не могат да чакат повече.

Мнозина са готови да отидат в съда или при адвокат на 1 януари, за да приключат брака си, но понякога точно тази дата е заета.

Сам Хикман е категоричен, че семейните празници не са причината за крайното решение, макар и да има много хора, които са на точно обратното мнение и след преживяването на хо-хо-хо са готови да не си го причиняват никога повече. Хикман е на мнение, че семействата се използват момента след отварянето на коледни подаръци, за да решат проблема и също така вече са изпратили родителите обратно в техните домове.

Учените разглеждат и някои от правните фирми и разглеждат януарските разводи. Резултатът е, че повечето двойки избират януари, защото предишните месеци вече са имали решението, но решават да прескочат коледните празници и да не развалят емоцията. Мнозина търсят и правни съвети и преди празниците, но изместват съдбоносното действие за лед декември.

Някои от романтичните двойки продължават да твърдят, че са искали да имат една последна Коледа като семейство. За тези хора вдигаме чаши и просто не можем да си представим как са издържали. Други просто не искат да има напрежение от мама – това е официален фактор, посочен от респонденти.

След като минат всички коледни празници, идва времето за януарската разводна сеч. Други фатални месеци за разводи са март и август. Ако януари премине без развод, гответе се за следващите изненади.

Що се отнася до август, там логиката е, че повечето родители искат детето им да има хубаво лято и след това да направят незабравима учебна година.

Самият Хикман твърди, че никога няма правилно време за развод. Въпреки това откриваме, че януари е специален месец. Най-интересното е, че дори Google признава за засилен тренд на търсене на адвокати, разводи и други подобни термини. Критичните дати си остават 6-12 януари. Тоест, януарската буря май отмина. Пригответе се, следваща спирка е март месец.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви