Абу Гараб - древна електроцентрала
Абу Гараб - древна електроцентрала

Фактът, че египетските пирамиди не са гробници на фараоните, сега се разбира от много хора, включително и от учени. Освен това реалната епоха на изграждането на тези пирамиди и технологията, по която са изградени, предполагат, че те са създадени от силно развита цивилизация много преди появата на първите египтяни. Все още не сме достигнали нивото на тази цивилизация. И не сме в състояние да изградим пирамиди с подобен размер от едни и същи многотонни каменни блокове. Но особен интерес буди едно друго съоръжение – това в Абу Гараб.

Освен това всички египетски пирамиди (и техните комплекси съществуват не само в Гиза) бяха ясно издигнати по един единствен план. Въпреки че египетските пирамиди представляват шест различни групи (Абу Рош, Гиза, Абусир, Саккара, Дакшур и Абу Гараб), те все още представляват взаимосвързана „Ивица на мира“ – област, състояща се от 22 пирамиди, изградени по протежение на древното речно корито на Нил … Освен това, от всяка група пирамиди, предходната и следващите групи са в полезрението.

Един от най-интересните артефакти, направен по неизвестни технологии на древна високоразвита цивилизация, е невероятният „Кристален олтар“, разположен в град Абу Гараб,

където се намира една от шестте групи пирамиди. Това съоръжение е уникална платформа, направена от чист кварц. В центъра на тази платформа е перфектно оформен каменен кръг, също издълбан с помощта на високи технологии, като самата платформа.

В същото време самият олтар и тайнствените каменни легенчета с пробити дупки са направени от твърди блокове от кварц. Нашата цивилизация все още не се е научила да създава нещо подобно. Целта на този обект, както и за какви цели е било необходимо да се използват твърди блокове от кварц, остава пълна загадка за учените. Но още един факт ни кара да се замислим: оказва се, че именно тук се намира най-големият обелиск, открит по земите на Древен Египет.

И така изглежда този комплекс, чиято оригинална форма е реконструирана от учените. Най-големият обелиск и наличието на кварцови обекти подсказват съвсем категорични мисли, че целият този комплекс може да е бил древна „електроцентрала“, предназначена да получава енергия от земната йоносфера.

Древните легенди твърдят, че предишните високоразвити цивилизации на Атлантида и Ориана-Хиперборея са притежавали подобни технологии. И всички тези древни структури по земите на Древен Египет очевидно са създадени не от самите египтяни, а от управляващите династии на „богове“, които в митологията им се споменава като „тези, дошли от запад“, т.е. точно от Атлатица, където някога се е намирала легендарната Атлантида.

Това е само хипотеза. Но не е случайно, че целият този пирамидален комплекс носеше името на „храма на слънчевия бог Ра“. И включваше най-големия обелиск, открит до днес, който може да бъде нещо като „приемаща антена“. Както и кварцов „олтар“ и цели девет резервоари с неизвестно предназначение. Те съвсем вероятно биха могли да се използват за събиране и съхраняване на етерната енергия на „слънчевия вятър“.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви