Питане относно предвиждане на средства в Бюджет 2023 г. за ремонтни дейности по четири улици в гр.Българово са отправили към кмета на Община Бургас общинските съветници от БСП – Бургас Живко Господинов, Васил Иванов, Георги Георгиев, Георги Спасов, Мадлен Мутафян, Стоян Коларов и Христо Панайотов. Става въпрос за улиците „Шейново“, „Н.Вапцаров“, „Ат.Манчев“ и „Обходна“.

От документа става ясно, че при честите срещи с граждани, хората, че вече губят надежда и се съмняват в това пътната настилка да бъде възстановена някога.

Те са се оплакали, че при всеки дъжд септичните ями в дворовете на къщите им преливат и тяхното съдържание покрива улицата.

„За да излязат на улицата живущите носят гумени ботуши. Има месеци в които им се налага по – два пъти да викат механизация за почистване на септичните ями, което е финансово непосилно за тях. Цената за почистване на една септична яма хората споделиха, че е в размер на 200 лева“, коментират общинските съветници.

Те припомнят, че питания и докладни, които са внесени и касаят съществуващите проблеми са внасяни многократно.

„Считаме, че е крайно време да се обърне сериозно внимание за подобряване на инфраструктурата в гр.Българово“, категорични са съветниците.

Те искат писмен отговор на въпросите какъв е размерът на средствата в Бюджет 2023 г. на Община Бургас планирани за ремонт на настилки в малките населени места, по какъв ред се предвижда да се осъществи разпределението на средствата за ремонт на настилки между отделните населени места в Община Бургас и ще бъде ли включен в Инвестиционната програма на Община Бургас за 2023 г. ремонта на настилки на ул. „Шейново“, ул. „Н.Вапцаров“, ул.“Ат.Манчев“ и ул.“Обходна“ в гр.Българово?

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви