Джамбазки: Управляващите ни са като ветропоказатели
Джамбазки: Управляващите ни са като ветропоказатели

Квазиполитическата ни класа можеше да избегне много главоболия за българското общество и българската енергетика. Това каза в обзорното предаване „Това е България“ на Радио „Фокус“ евродепутатът и съпредседател на ВМРО Ангел Джамбазки. „.Но тъй като нашите управляващи са като ветропоказатели и винаги тичат да изпълняват задачите преди да са поставени, сега трябва да говорим за предоговаряне“.

Възможно е предоговаряне на Плана за възстановяване и устойчивост, смята Джамбазки. „В него чл. 21 се казва „Изменение на Плана за възстановяване и устойчивост“. Има много изречения в този член, но това което аз чета показва, че това нещо може да бъде поправено. Друг е въпросът защо беше направено, а сега трябва да бъде поправено. За да се харесат на чужденците подписват неща, които са абсурдни. Днес /б.р. вчера/ стигнахме пред абсурдната ситуация. Пред Народното събрание излязоха ГЕРБ, БСП, ДПС, ПП, БСП и да протестират срещу собствените си решения и собствените подписи. Това са хора, които са подписали документите за унищожаване на „Мариците“, за унищожаване на Белене, на Козлодуй и сега отиват да протестират срещу това, което са подписали.“

Съмнявам се обаче, че има хора с характер, които биха могли да направят промени в Плана за възстановяване и устойчивост, категоричен е Джамбазки.

„Не е късно да се предложи и нов План, но няма кой да го направи“.

Би трябвало да приемат в Европейската комисия да преговаря с временен кабинет, но тук въпросът е колко струва токът за българските граждани, обясни Джамбазки. „Ако някой смята, че българските граждани трябва да не използват скъпо електричество, нека да излезе да го заяви. Това е последствие от всички партии, които са ни управлявали. Токът може да бъде поносим, а той може да бъде поносим и евтин, ако е произвеждан в България, от български централи, от български газ, от български въглища.“

Тези 40% намаляване на въглеродните емисии са малоумни, безотговорни и те трябва да бъдат предоговаряни, категоричен е Джамбазки. „Не войната създаде кризата, а енергийната криза създаде войната. Политиката на унищожаване на собствените енергоизточници, политиката на изнасяне на икономика към САЩ и Китай – тези безумия на ЕС доведоха до това положение. Тази политика е самоубийствена, малоумна и безотговорна“.

fakti.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви