Водата е основен хранителен елемент. Организмът ни не може да произвежда достатъчно вода, за да живее, така че за да оцелеем, трябва да приемаме вода чрез храната и течностите.

Поддържането на хидратация е един от най-основните компоненти на доброто здраве. Но много хора не обичат много да пият обикновена вода. Добрата новина е, че има много други здравословни начини, които да ви помогнат да поддържате хидратация.

1. Изтеглете приложение за напомняне на телефона си

Това ще ви помогне да се придържате към целта през деня и ще ви даде допълнителна мотивация, когато постигнете целите си за вода.

2. Добавете ароматизатор без захар

Опитайте с плодова инфузия без захар във водата си, за да я направите по-привлекателна. Пригответе кана в хладилника и я налейте през нощта, за да е охладена за вас на следващия ден.

3. Добавете малко пресни плодове

Добавете лайм, лимон, горски плодове, ананас или портокал към бутилката си с вода за естествен аромат. Ако бутилката се съхранява в хладилник, плодовете ще останат свежи за около три дни.

4. Направете си кана студен чай (не бутилиран)

В интернет има много чудесни рецепти за чай без захар. Чаят също допринася за приема на течности. Зеленият и черният чай се запарват с вряла вода, след което се охлаждат за една нощ на масата, преди да се съхранят в хладилника. Плодовите чайове могат да се приготвят веднага със студена вода.

5. Добавете щипка есенция към водата си

Малко количество есенция във водата е по-здравословна алтернатива на пиенето на подсладена със захар безалкохолна напитка или плодов сок. Диетичните есенции отново имат по-малко добавена захар.

6. Направете си плодов шейк

Комбинирайте пресни плодове, лед и вода.

7. Купете си уред за приготвяне на сода

Някои хора смятат, че обикновената вода има по-добър вкус с мехурчета. Газираната минерална вода също е чудесна, стига да няма добавена захар или подсладители.

8. Преди да хапнете нещо, изпийте чаша вода

Поставете си правило да изпивате чаша вода преди всяка закуска или хранене.

9. Яжте богати на вода плодове и зеленчуци

Много плодове и зеленчуци са с високо съдържание на вода. Някои от най-добрите включват горски плодове, портокали, грозде, моркови, маруля, зеле, спанак и пъпеши. Дръжте в хладилника си контейнер, пълен с нарязани плодове, с които да закусвате.

10. Използвайте лична бутилка за вода

Вземете я със себе си през деня и я дръжте до леглото си през нощта.

БГНЕС

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви