Тази година тенденциите в обличането се превръщат в утилитарни с карго панталоните, деним дрехите и прозрачните модели. Всички те бяха централна тема по време на дефилетата през изминалите седмици на модата в Париж, Милано, Лондон и Ню Йорк.

Това обаче не означава, че тази година ще бъде скучна откъм мода. Драматичните дължини на подгъвите и сребристият металик все още са част от шивашката картина, макар и в по-практични варианти от преди, което улеснява придържането към капсулния ви гардероб.

По отношение на цветовете, 2023 година може най-накрая да помага за сбогом на задължителното през изминалата година розово, правейки път на нови, вълнуващи нюанси. Тазгодишният цвят е маджента, който се получава при смесването на червено и синьо. Познат е още като светъл пурпур, анилиново червено или фуксин.

Мода през 2023 – шест тенденции, които да следвате

1. Карго панталони

Утилитарното облекло ще бъде водещо през 2023 година, което поставя началото на завръщането на карго панталоните. Но този път не говорим за безформените модели с ниска талия от 2000-те години.

За тази пролет бъдете готови да носите по-впити версии с интересно разположение на джобовете, а основните материи ще бъдат коприна и органза.

2. Прозрачно облекло

„Няма скрито-покрито“ е мотото от края на изолацията. През 2023 година прозрачното облекло си проправя път по червения килим, където знаменитости като Шер и Риана поддържат тенденцията жива.

Бъдете готови да виждате много повече от телата и бельото на околните, като прозрачните рокли ще бъдат използвани по всякакъв начин.

Интересното е, че модните експерти предричат, че рискованата тенденция ще бъде популярна не само в ежедневния, но и в работния стил.

3. Деним

Каквото и да си говорим, денимът е класиката, която никога няма да остарее. От дънки с висока талия до такива с широки крачоли, тенденциите тук са разнообразни и предлагат за всекиго по нещо.

Изглежда, че дори най-луксозните марки са съгласни, че денимът няма да изчезне, като вече все по-често се създават дънкови рокли, ризи и обувки. Каквото и да изберете, заложете на вечни модели, които няма да излязат от мода.

4. Блясък

Количеството блясък, което видяхме на червения килим и по модните подиуми миналата година ни накара да си помислим, че сме се върнали към 20-те години на миналия век.

Въпреки че пайетите може да са по-скоро за вечерни събития, тази година дизайнерите се стремят към създаването на блясък през деня – отделни дрехи за носене, които могат да подобрят дори най-обикновения тоалет.

Ще видите тази тенденция във всякакви нюанси – злато, бронз, розово злато – но класическият сребрист вид винаги ще бъде нашият фаворит.

5. Максиполи

В отговор на изключително непрактичните миниполи на 2022 година, максиполите са тук, за да доминират през следващите месеци.

В съответствие с гореспоменатите карго и деним тенденции, очаквайте много модели с джобове и дължина до пода, както и стилове с различни щампи и неочаквани материали като кадифе.

6. Кобалтовосиньо

Най-горещата цветова тенденция, излязла от миналогодишните дефилета, бе кобалтовосиньото, което създаде свежест в колекциите.

Достатъчно ярък, за да гарантира внимание, но също толкова фин, за да се използва в ежедневието, това е типът наситеносиньо, който ще развълнува дори и най-непристрастните към модата. Бонусът тук е, че се комбинира чудесно и с цвета на годината – маджента.

tialoto.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви