Бургаското издателство „Авиана“ отбелязва 10-годишнина от своето основаване. Екипът благодари на авторите, преводачите, редакторите, дизайнерите, печатарите, библиотекарите, продавачите на книги, читателите и всички, които са помогнали на издателството да стане част от световната литературна култура.

„Авиана“ е издателство, специализирано в областта на преводната литература с доказана дейност в културния живот на България. Представя на българския читател значими автори и участва активно в европейския и световен литературен обмен.

Предлага разнообразие от завладяващи романи от Италия, Белгия, Люксембург, Нова Зеландия, Канада, Ирландия, Швеция, Норвегия, Турция, Русия, като повечето от заглавията са бестселъри и по тях са екранизирани филми.

Сред заглавията в продукцията на издателството ще Ви направят впечатление водещи заглавия от Нова Зеландия, награждавани криминалета и мистерии от Канада и произведения на редица други изтъкнати автори, носители на международни награди.

Поставен е акцент върху публикуваните в повече от 30 страни романи на италианския писател Доменико Старноне, на основата на които са екранизирани филми като „Връзки“ (2020 г.) и „Доверие“ (предстои – 2023 г.).

Основно място заема книгата „Върнато момиче“ на Донатела Ди Петрантонио, чиито продажби само в Италия надхвърлят 300 000 броя и по сюжета й е екранизиран филм, който през 2021 г. спечели специалната награда за режисура на Международния филмов фестивал в Рим и получи номинация за наградите „Оскар“, а през 2022 г. – наградата за най-добър филм на международните награди „Енио Флаяно“.

Сред филмираните заглавия на издателството са също „Ябълки от чуждия рай“ на Анна Берсенева и „Младата дама“ на Муазез Тахсин Берканд.

Издателство „Авиана“: „Нашата цел е да помогнем на авторите и техните произведения да достигнат най-широката си читателска аудитория. Като кораб по вълните на времето ще продължим да плаваме в необятния океан на литературата, да оказваме позитивно влияние и вдъхновяваме поколения занапред.“

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви