Втората в класацията „Спортист на Бургас 2022“ – гимнастичката Ева Брезалиева предизвика много дебати и публикации след като стана ясно че вече не е състезател на СКХГ „Олимпия“.

За нейното освобождаване от клуба официално съобщи нейната лична треньорка Елена Симеонова. За това си решение президентът на бургаския клуб намекна още по време на церемонията по награждаването на най-добрите спортисти за миналата година в морския град.

Като причина треньорката тогава посочи, неуважителното отношение на Брезалиева към хората, които са я номинирали в десетката на Бургас. 17-годишната националка отказала да присъства на награждаването без да има уважителна причина.

От БФХГ също излязоха с официално съобщение, в което се казва:

„Националката по художествена гимнастика Ева Брезалиева няма да се състезава повече за клуб Олимпия (Бургас). По желание на президента на клуба и първи треньор на гимнастичката Елена Симеонова, Брезалиева ще промени клубната си принадлежност.

Симеонова е провела разговор с директора на националния отбор Деспа Кателиева, в който е заявила решението си да не картотекира състезателката. Също така за решението е уведомена Ева Брезалиева. С изтичане на картотеката на грацията на 31 декември 2022 година, същата е свободна да предостави състезателните си права на друг спортен клуб“.

Ето какво написа президентът на клуба Елена Симеонова::

„На 21 декември в културен дом на НХК гр. Бургас се проведе награждаване на 10-те най-добри състезатели на бургаските спортни клубове за 2022 година. На първо място медиите абсолютно заслужено отредиха първото място на Женина Трашлиева – световна шампионка по худажествена гимнастика с ансамбъла на България.

Второто място беше за Ева Брезалиева (спортен клуб по художествена гимнастика “Олимпия“ ), която не присъства на събитието. Не просто не присъства, не си направи труда да информира родния си клуб за това, че няма да присъства на церемонията по това награждаване. Не го приемам, като лична обида !!! Отдавна съм наясно с тези неща.

Не е уважително и не е възпитателно отношението на всички онези, от които зависеше да осигурят присъствието на Ева на тази церемония, в знак на уважение към Община Бургас и към всички медии, които гласуваха за нея!!! Не осъзнават значението на тази награда и колко много хора я подкрепяха !!! От този ден моите взаимоотношения с Ева Брезалиева като неин първи треньор приключиха, както и взаимоотношенията и с клуб „Олимпия“.“

След тези официални съобщение последваха още две, но от СК „Илиана“.

„Искаме да ви информираме, че с решение на личните треньори и ръководството на БФХГ, състезателките Стилияна Николова и Ева Брезалиева преминават в СК „Илиана”. До тази година Стилияна Николова беше състезател на клуб „Етър“ от Велико Търново, а Ева Брезалиева беше картотекирана в бургаския „Олимпия“. Техни лични треньори бяха Валентина Иванова и Елена Симеонова.

Вчера стана ясно, че Брезалиева е освободена от „Олимпия“ заради това, че не се яви на годишното награждаване на община Бургас“, се казва в първото съобщение, което по-късно бе изтрито от страницата, с обяснение, дадено от Ина Ананиева, президент на СК „Илиана”.

„До БФХГ и личните треньори на Ева Брезелиева и Стилияна Николова

Във връзка с излязлата информация на официалната страница във фейсбук на клуба ни, бих искала да изясня защо беше свалена по мое нареждане.

В текстът беше допусната невярна информация, а именно, че БФХГ и личните треньори са взели решение за преминаване в клуб “Илиана” на Стилияна Николова и Ева Брезалиева. Тази информация абсолютно не отговаря на истината.

БФХГ не може да бъде страна по такъв казус и не е била. Същото се отнася и за личните треньори. Утре ще има информация по казуса.

Текстът на свалената информация е направен от служител на клуба и пуснат без мое одобрение. Невярната информация е неволна грешка, но бих искала да изкажа моите извинения от името на клуба ни и лично от мое име към БФХГ, както и към личните треньори“.

Припомняме, че Спортист №1 на Бургас за 2022 г. стана капитанът на националния ансамбъл жени Женина Трашлиева /Черноморец, с треньор Ана Бошева/.

Трето място в категорията „Млад спортист“ зае Антоанета Цанкова от „Олимпия“, с треньор Елена Симеонова.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви