Двамата задържани извършители - Владимир О. и Виталий С., граждани на Република Молдова
Двамата задържани извършители - Владимир О. и Виталий С., граждани на Република Молдова

Второ място в категорията колективна награда „Полицай на годината 2022” получиха служителите от отдел „Криминална полиция” при ОДМВР – Бургас за проведено успешно разследване по сигнал за въоръжен грабеж и своевременно задържане на извършителите.

На 28 април миналата година минути преди обед на тел. 112 е получено съобщение за извършен въоръжен грабеж на украинско семейство, настанено в гр. Свети Влас.

Към мястото на инцидента се отправили полицейски екипи, като със случая се заемат криминалистите от ОДМВР – Бургас.

Потърпевшите разказват, че час преди да потърсят помощ, са били посетени от непознати, представили се за отговорници по поддръжката на комплекса.

Те ги нападнали, вързали ги и с насочено огнестрелно оръжие към жената заплашили да убият нея, съпруга и детето им, ако не предаде наличните пари и ценности. След като получили желаното, извършителите бързо изчезнали.

Бургаските криминалистите предприемат разследване по „горещи следи” и за кратко време установяват самоличността на извършителите – двама молдовски граждани / единият от които задържан във Варна, а втория – във Велико Търново/.

Подробности за обира вижте тук

В категорията колективна награда „Полицай на годината 2022” са отличени още :

– служителите от отдел 5 „Специални операции“ при Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ за неутрализирана трансгранична организирана престъпна група, работила основно от Сърбия, чиято основна линия на дейност е била свързана с трафик на наркотици от Балканите към Западна Европа,

– служителите на сектор „Оперативно противодействие на контрабандата“ при Главна дирекция „Гранична полиция“ за неутрализирането на канал за нелегален внос на цигари без акцизен бандерол от Гърция

– служителите от отдел „Специален дом за временно настаняване на чужденци – Любимец“ при дирекция „Миграция“ за решаването на предизвикателства, свързани с миграционния натиск.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви