Ваканции, изпити, матури през 2023 г.
Ваканции, изпити, матури през 2023 г.

За първи път през 2023 година междусрочните ваканции за учениците ще бъдат не един, а пет дни – от 1-ви до 5-ти февруари включително.

Всички – от I до XI клас, ще имат пролетни ваканции от 8 до 17 април. А зрелостниците ще почиват по-малко – от 12-ти до 17-ти април (сред тях са и дните, когато празнуваме Великден).

На 6 февруари започва вторият учебен срок, който за дванадесетокласниците завършва на 16-ти май. За най-малките (от I до III клас) учебната година приключва на 31-ви май.

Учениците от IV до VI клас ще учат до 15-ти юни. А връстниците им в спортните училища – до 30-ти юни. Учениците от VII до XI клас завършват годината също на 30-ти юни. В периода от 1-ви юли до 30-ти август обучаваните в професионални или дуални паралелки имат допълнителни две или четири седмици за производствена практика.

Държавният зрелостен изпит по български език и литература за завършилите дванадесети клас ще бъде на 19-ти май. На 23-ти май ще се проведат вторият задължителен зрелостен изпит и държавният изпит за придобиване на професионална квалификация.

Националното външно оценяване по български език и литература за четвъртокласниците е на 29-ти май, а по математика – на 30-ти май. На 13-ти юни е националното външно оценяване по български език и литература в края на VII и X клас, а на 16-ти юни е оценяването по математика. На 14-ти юни е оценяването по чужд език, а на 19-ти е измерването на дигиталните компетентности.

Дните за матурите (19-ти и 23-ти май) са неучебни, както и тези, в които ще има НВО – 13-ти и 16-ти юни. 25-ти май също е определен за неучебен, но е присъствен ден за училищни, просветни и културни дейности.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви