Макар че през годините е участвала в няколко големи блокбастъра и дори е получила две номинации за „Оскар“ за главните си роли в „Аз, Тоня“ и „Бомба със закъснител“, 2022 г. е особено неприятна за австралийската актриса Марго Роби.

Изпълнителката има два големи касови провала в рамките на последните 12 месеца, първо с „Амстердам“ и отново, съвсем наскоро, с „Вавилон“.

Тъй като това са единствените ѝ два проекта за годината, сигурни сме, че тя очаква с нетърпение да се възстанови през 2023 г.

Надявайки се да удари по празничните уикенди, „Вавилон“ на Деймиън Шазел излезе по кината на 23 декември, което Deadline определи като „искра“ в боксофиса.

Източникът на новини съобщи, че след първите четири дни в кината филмът, чието създаване струва 80 млн. долара, е успял да събере само 4,85 млн. долара, което е невероятно далеч от очакваните 5,3 млн. долара.

И макар че драмата е още в началото на пътя си, тя вече получи ужасяващ резултат от 56% в Rotten Tomatoes, което означава, че филмът с Марго Роби и Брад Пит може да бъде пропуснат.

По същия начин звездният „Амстердам“ на Дейвид О. Ръсел, в който участваха не само Марго Роби, Джон Дейвид Уошингтън и Крисчън Бейл, но и огромни имена като Крис Рок, Аня Тейлър-Джой, Зоуи Салдана, Майк Майерс и дори Тейлър Суифт, беше касова грешка.

Кацнал за първи път в кината в началото на октомври, филмът успя да спечели общо 31,2 млн. долара в световен мащаб за два месеца и половина прожекции.

Филмът не успя да привлече вниманието на публиката и губи печалби, тъй като струва 80 млн. долара.

И двете катастрофи с участието на Марго Роби са епохални, като действието във „Вавилон“ се развива през 20-те години на миналия век, а в „Амстердам“ – през 1933 г. Първият разказва за златните дни на Холивуд, когато на сцената царят блясък и разкош, а няколко желаещи звезди си пробиват път към върха.

„Амстердам“ разказва историята на политическа конспирация, известна като „Бизнес заговор“, в която трио приятели – лекар, медицинска сестра и адвокат – се отправят на мисия да открият истината за неразкритото убийство на пенсиониран американски генерал.

Но, след като 2022 г. е почти на заден план, Марго Роби гледа към 2023 г., за да възстанови кариерата си. През тази година тя ще участва в два дългоочаквани филма: „Asteroid City“ на Уес Андерсън и „Барби“ на Грета Геруиг.

Първият ще бъде романтична комедия-драма на Краля на независимото кино и ще излезе на екран през юни 2023 г. Действието в него се развива през 1955 г., като зрителите се запознават с група ученици и родители от цяла Америка, които посещават конгреса на Junior Stargazer за една седмица на наука, почивка и релаксация.

Както винаги, Марго Роби няма да е единственото известно име в най-новия филм на Андерсън, като списъкът може да се похвали с такива чести негови сътрудници като Тилда Суинтън, Ейдриън Броуди, Том Ханкс, Рупърт Френд, Джейсън Шварцман, Скарлет Йохансон, Брайън Кранстън, Хоуп Дейвис, Джеф Голдблум и др.

Що се отнася до „Барби“ на Геруиг, който е сигурен за летен блокбастър, във филма Марго Роби ще играе титулярната кукла на Mattel, а Райън Гослинг ще бъде нейният Кен. По възможно най-личния и ироничен начин Геруиг ще разкаже история за уникалността и женската сила в един доминиран от мъже и „съвършен“ свят.

БГНЕС

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви