Селекционерът на мъжкия национален отбор на България Пламен Константинов обяви, че желае Матей Казийски да играе за държавния тим.

Само часове след прибирането си в България новият национален селекционер на българският национален отбор по волейбол за мъже Пламен Константинов даде и своята първа официална пресконференция.

Константинов сподели, че за него винаги е било „нещо специално“ да работи за националния отбор, независимо дали като треньор или състезател. За него това е втори период начело на „лъвовете“ след 2014-2018.

„Матей Казийски е част от състезателите, които искам да играят за националния отбор на България. Няма треньор, който да не иска Матей Казийски да играе за националния отбор”, заяви Пламен Константинов.

„Знам, че Матей отказа да играе за националния отбор преди 10 години. Но не виждам какво може да му попречи сега да го направи, стига да го поиска. Аз ще съм щастлив той отново да играе за националния отбор на България”, добави селекционерът на България.

Както е известно, българската волейболна звезда Матей Казийски играе за „Итас Трентино“ (Тренто) в италианската Суперлига.

49-годишният специалист разкри, че основни играчи от по-старото поколение са готови да се завърнат и да играят отново за България.

В щаба на Константинов ще влезе и бившият разпределител на националния отбор Андрей Жеков, който ще бъде един от помощник треньорите.

В момента двамата работят заедно в руския „Локомотив“ (Новосибирск). Останалата част от щаба на националния отбор ще бъде обявена на по-късен етап.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви