Съпричастност, щедрост, благодарност. Под тези думи учениците от 9 В клас на бургаската английска езикова гимназия „Гео Милев“ избраха да отбележат своята Коледа и да зарадват възпитаниците от Центъра по приложен поведенчески анализ за деца с аутизъм в Бургас.

Тази година те нарушиха традицията да разменят подаръци помежду си и през изминалата седмица организираха коледно тържество за малчуганите с аутизъм.

Още в началото на месеца, представители на класа, по инициатива на Селин Айвазова и Радостин Арабаджиев, посетиха центъра към сдружение „Аутизъм днес”, за да проучат нуждите на неговите възпитаници.

Специалистите ги запознаха с естеството и спецификите на работата с деца от аутистичния спектър, както и с необходимостта от специализирани играчки, използвани при индивидуалната терапевтична помощ.

За кратко време учениците успяха да осигурят най-подходящия подарък за всяко дете и да създадат истински празник на доброто.

Коледата бе докарана дни по-рано в сърцата на малчуганите и техните родители с песни, приказка и танци, с приказни герои и много любов и топлина. Един от двигателите на събитието – Радостин Арабаджиев, разказа как се е родила идеята за благородното дело:  „Решението да не си подаряваме подаръци помежду си, а да зарадваме други, дойде спонтанно и бе прието от всички от нашия клас единодушно.

Не искахме да бъде просто дарение на подаръци, а един истински празник за дечицата.

Благодарим на нашата съученичка Йоана Стоянова, която за много кратко време успя да измисли сюжета на нашето представление и да го направи реалност. Видяхме Борис Савов като Дядо Коледа, Даниела Георгиева като Снежанка, Мартин Христов като елена Рудолф и джуджетата Диляна Делчева, Иванка Николова, Селин Айвазова.“

За подкрепа на учениците, на тържеството присъстваха техният класен ръководител г-жа Милена Майсторова и директорът на гимназията г-жа Жаклин Нейчева.

Помолена за коментар, г-жа Нейчева не успя да скрие вълнението си от делото на сърцатите момчетата и момичетата „Да твориш добро и да си съпричастен се възпитава и днес виждаме резултатите – тук сме заради прекрасни млади хора, осъзнали, че смисълът на Коледа не е в материалните придобивки, а в щастието, което създаваш у другите.

И ако на Коледа едни чакат чудо, то други го създават. Благодаря на учениците от 9 В клас, които ни показаха, че най-голямото чудо е това, което направиш за другите. В навечерието на Коледа пожелавам на всички духът на съпричастността и щедростта да бъде винаги с нас.“

АЕГ „Гео Милев“- Бургас Ви пожелава весели празници и щастлива и успешна нова 2023 г.!

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви