Университет
Университет "Проф. д-р Асен Златаров"

С подкрепата и институционалното съдействие на областния управител проф. Мария Нейкова Министерството на образованието и науката осигури необходимите средства на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ за преодоляване на щетите от бедствието от 17.09.2022 г.

Средствата, в размер на 291 000 лв., вече са по сметката на университета. Сумата покрива 100% от разходите, които висшето учреждение ще направи, за да възстанови нанесените щети.

„Изключително съм щастлива, че успях да съдействам на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ и чрез подкрепата на МОН заедно ще можем да преодолеем последствията от невиждана през последните десетилетия буря в Бургас“, каза проф. Нейкова.

Припомняме, че на 17.09.2022 г. Бургас пострада тежко от силен ураганен вятър с пориви от 100 км/ч и шквал, придружен от интензивни валежи и гръмотевична буря.

Екстремните метеорологични явления нанесоха огромни щети върху инфраструктурата на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“. Ураганът отнесе покривни конструкции на студентските общежития, изпочупи огромен брой дограми и прозорци на учебни зали и други помещения, унищожи фасадни мазилки, разруши асансьорна шахта и др. Ремонтите дейности се предвижда да приключат до края на месец януари 2023 г.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви