Докладната, с която ще се приеме изменението на таксите и услугите в Община Бургас, показва, че кризата в дошла в Бургас.

Това заяви областният председател на Движение България на гражданите Живко Табаков, които, заедно с представителите на партията, коментираха докладни записки от дневния ред на предстоящата сесия на ОбС-Бургас.

„Това е кризата, която всеки искаше да подмине и за която вече говорихме за разхищението на средствата на бургазлии. Предупредихме за едни разходи от 7,5 млн лева, свързани с увеличението на заплатите в Общински съвет през следващите 4 години. Докладната, която ще се гласува утре, е за увеличение на близо 90% на таксите на услугите, които предлага Община Бургас. Като се започне от наемите на спортните съоръжения и стигнем до туристическите услуги“ , поясни Табаков.

Конкретно в сферата на туризма, Табаков заяви, че едно увеличение му се струва напълно нелогично, защото аргументите, че животът е поскъпнал не означава, че трябва да има скок таксите.

Ние трябва да конкурентоспособни в сферата на туризма. Трябва да търсим инструментите в оптимизацията, а не в увеличението за потребителите. Ако политиката в годините назад е била целенасочена в инвестиции в общинска собственост в туристически услуги, сега ако този модел го разбием, то смятам, че всичко, свързано в туризъм в Бургас, е под риск“ , поясни той,

Табаков коментира и докладната, с която утре се очаква да се приеме наредба, която да въведе ред в строителството и цветовото оформление на сградите в Бургас. Чрез нея ще има специфичните изисквания за облика на градските пространства, сградите и архитектурните ансамбли.

Наредбата не е коментирана с експерти – Камерата на архитектите, Съюз на архитектите и Дружеството на художниците в Бургас. С тази докладна се полагат основите на облика на Бургас, но най-много се акцентира в цветовата гама на комплексите и как ще изглеждат след саниране. Няма дадени становища от архитектите и те са питани след като е изтекли сроковете за едно обществено обсъждане. Не са питани и художниците. Това означава, че не са взети предвид мнението на експертите„, каза областният председател на ДБГ.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви