Хороскоп на древните елини
Хороскоп на древните елини

Така нареченият черен хороскоп на древните елини се състои от десет „тъмни” знака, всеки от които е посветен на митично създание. Мрачната нотка в този хороскоп обаче не трябва да ви плаши. Защото той нашепва любопитни тайни от дълбините на вашата душа.

Единственото, което трябва да направите, за да откриете какъв е характерът ви според елинския хороскоп, е да потърсите рождената си дата сред изброените по-долу.

8 януари – 12 февруари: Кентавър
Вие сте импулсивни и често дори първични натури. Водещи са страстите и емоциите, благодарение на които нерядко се случва да избухвате и да реагирате по-остро от необходимото. Както несъмнено знаете, кентавърът е наполовина човек, наполовина кон. Именно това е причината за двойствеността на характера ви, както и за това, че животинската ви природа често надделява в ежедневието, а разумът остава на заден план.

13 февруари – 18 март: Харпия
Сред основните ви „тъмни” черти несъмнено се нареждат злопаметността и отмъстителността. Не познавате значението на думата „прошка”, а и не смятате за необходимо да го притежавате в речника си. Когато някой „късметлия” се осмели да ви нарани, включвате в действие целия капацитет на високия си интелект, за да създадете коварен и изпипан до последния детайл план за мъст. И не се спирате, докато не постигнете заветната си цел.

19 март – 24 април: Пегас

Вие сте може би най-големите добряци в елинския хороскоп.

Стига обаче да не бъдете поставяни в окови. Защото поставяте личната си свобода над всичко и се борите със зъби и нокти, за да я опазите от каквито и да е чужди посегателства. Не понасяте скуката и рутината и се стараете винаги да бъдете в движение и да разнообразявате ежедневието си. Именно по тази причина и връзките ви не са от най-дълготрайните.

25 април – 30 май: Цербер
Подобно на триглавото куче, пазещо изхода на подземния свят, вие сте непреклонни и нетърпими към всичко, което по една или друга причина не се вписва в представите ви. Имате твърдо мнение за всичко и го отстоявате до последно. В допълнение изключително трудно допускате хора до себе си и сте склонни към интровертност и депресивни състояния.

31 май – 3 юли: Сатир
Вие категорично сте сладострастниците на елинския зодиак. Поставяте плътските удоволствия над всичко и тъкмо по тази причина сте склонни към изневери и непостоянност в любовта. Също така сте изключително суетни и прекалено се вглъбявате в грижи за външния си вид. Зад фасадата от перфектно поддържана кожа и хубав грим обаче криете завидно висок интелект, благодарение на който печелите всеобщото уважение.

4 юли – 10 август: Сирена
По примера на морските сирени в древногръцката митология, които примамват и отвличат корабокрушенците,

вие владеете до съвършенство изкуството на съблазняването и нямате никакви задръжки по пътя към постигането на целите си.

Ловко манипулирате всички около себе си и нямате навика да зачитате чуждите мнения и желания.

11 август – 15 септември: Грифон
Осанката на митичния грифон съчетава в себе си образите на краля на животните (лъв) и краля на птиците (орел). И именно поради тази причина вие се чувствате като крале на света и често сте прекалено себични и ориентирани изцяло към самите себе си. Открити сте и тъкмо затова не понасяте „игрички под масата”. Материалната страна почти не играе роля в живота ви, но за сметка на това идеализмът ви винаги е на сто процента зареден.

16 септември – 22 октомври: Химера
Знаете значението на думата манипулация, а високият ви интелект, съчетан с привидно меко и фино поведение, ви позволява да я владеете до съвършенство. Винаги постигате целите си, при това оставяйки впечатлението, че не го правите на всяка цена. Наясно сте как по перфектен начин да прикривате емоциите си и сте „на ти” с лъжата и лицемерието.

23 октомври – 30 ноември: Сфинкс
Наясно сте както с плюсовете, така и със слабостите си и умеете да прикривате вторите. Определено сте човек на крайностите. Един ден сте на ръба на депресията и психическия срив, а на следващия буквално преливате от щастие. В даден момент сте склонни да извършите чудеса от храброст, а в друг сте напълно демотивирани дори да станете от леглото. Обемът на егото ви противостои на всички гравитационни закони и по тази причина често изпадате в конфликтни ситуации.

1 декември – 7 януари: Минотавър
Нерешителни сте до такава степен, че е почти невъзможно сами да взимате решения от какъвто и да е характер. Склонни сте към депресивни състояния, поради факта, че колебливостта ви често надделява и не позволява да действате така, както всъщност желаете. Ранимата ви душа търси само и единствено любов и разбиране и страда ужасно много, когато бива разочарована.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви