Жребият за четвъртото издание на турнира за Купата на ББЛ бе изтеглен на церемония във Варна.

През този сезон в турнира за Купата на ББЛ се записаха 19 отбора, като само 16 от тях могат да играят на осминафиналите.

По тази причина бе решено да се проведе един предварителен кръг, в който шест от тимовете да се борят за последните три свободни места за Топ 16.

Жребият не бе дирижиран и определянето на това кой тим от коя фаза на турнира ще стартира бе на случаен принцип.

При тегленето късметът не бе на страната на „Вихър“ Айтос. Воденият от треньора Дечо Коешинов тим стартира още в първия предварителен кръг и ще се изправи срещу настоящия носител на трофея „Балкан 2“.

При успех, „Вихър“ обаче ще срещне лидера на Запад „Миньор“.

Турнирът за Купата на ББЛ ще стартира в началото на 2023 г. Двубоите от първия кръг ще са на 15 януари в Пазарджик.

На 11 и 12 февруари в Хасково ще се проведат срещите от втория кръг, а от третия точно месец по-късно – на 11 март, отново в Пазарджик. Финалната четворка, която ще определи и носителя на трофея за сезон 2022/2023, е планирана за 22-23 април във Видин.

До момента Купата на ББЛ са печелили „Балкан 2“, „Хебър“ и „Спортист“ Своге.

Пълният жребий:

1/16-финали:

Балкан 2 – Вихър Айтос; Политехника – Енигма Фойерверк; Академик Пловдив -2 – Ахил.

1/8-финали:

Миньор 2015 – Балкан 2/Вихър Айтос; Йънг Бойс – Пловдив Мамбас; Хебър – Политехника/Енигма Фойерверк; Спартак Сандански – Чавдар Троян; Олимпия Ямбол – Академик Пловдив 2/Ахил; Видабаскет – Микс; Спортист Своге – Чардафон; Правец – Хасково.

1/4-финали:

Миньор 2015/Балкан 2/Вихър Айтос – Йънг Бойс/Пловдив Мамбас; Хебър/Политехника/Енигма Фоерверк – Спартак Сандански/Чавдар Троян; Олимпия Ямбол/Академик Пловдив -2/Ахил – Видабаскет/Микс; Спортист Своге/Чардафон – Правец/Хасково.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви