Полиция
Шофьорът спасил пътниците

Трима криминално проявени украинци са задържани за кражби след полицейските действия на служители от отдел „Криминална полиция“ при ОДМВР – Бургас, сектор „Базова научно-техническа лаборатория“ при ОДМВР – Бургас, Второ, Пето Районни управления – Бургас и Районно управление – Несебър.

Мъжете задигнали 500 лева, 20 евро, 10 щатски долара, 5 канадски долара и златни накити / всичко на обща стойност около 1 500 лева/, чрез отключване на входната врата от апартамент, разположен в бл. 24 в к-с „Изгрев“, собственост на 68-годишен бургазлия.

Тримата криминално проявени и осъждани украински граждани са на възраст от 41 до 44 години. Придвижвали са се с „Шкода Октавия“, с украинска регистрация.

Автомобилът им е спрян в района на кръговото кръстовище в посока кв. „Сарафово“.

При извършените процесуално-следствени действия са намерени и иззети : три мобилни телефона със заличени номера, в ниша в задната част на тавана на автомобила / два несесера с множество заготовки на ключове, шперцове и технически средства за отключване на касови и секретни заключващи механизми/ и парични суми в банкноти, отговарящи на откраднатите от апартамента в к-с „Изгрев“.

При претърсване в обитаваната от украинците квартира, разположена в с. Равда, са намерени и иззети три мобилни телефона с украински СИМ-карти, както и парични суми в банкноти, отговарящи на откраднатите от апартамента в к-с „Изгрев“.

На 10.12.т.г. с прокурорско постановление тримата мъже са задържани за срок до 48 часа. Работата по изясняване на цялостната им престъпна дейност продължава.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви