По искане на Районна прокуратура – Бургас бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на украинските граждани Д.Д., О.Б. и В.Б.

Те са обвинени за това, че противозаконно са отнели чужди движими вещи от апартамент в гр. Бургас. Кражбата е осъществена на 05.12.2022 г. Тя е квалифицирана по чл.195 от НК.

По време на разследването е установено, че обвиняемите са проникнали в жилището, използвайки техническо средство. Отели са сумата от над 500 лева, както и златни накити. Кражбата се осъществена в светлата част от денонощието.

Обвиняемите са забелязани от служители на 05 РУ на ОД на МВР-Бургас. Тримата украински граждани са задържани в лек автомобил на 08.12.2022 г., когато полицейските служители са извършвали специализирана операция.

В последствие са извършени лични обиски. Претърсена е била и квартира в гр. Равда, ползвана от обвиняемите. В нея са били открити множество парични средства и други предмети, чиято свързаност с провежданото разследване предстои да бъде изяснена.

Определението на Районен съд – Бургас подлежи на обжалване пред Окръжния съд в града.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви