Състоянието на пациентите от катастрофиралия автобус е стабилно. В момента хората с по- сериозни травми са настанени в УМБАЛ Хасково- 9 човека. В болницата в Харманли са 4 жени и две деца, а в Свиленград – една жена.

Днес 10-годишното момче, пострадало от катастрофата е било транспортирано за допълнително снимки и изследвания до УМБАЛ Хасково.

Резултатите са добри, няма сериозни травми и ще бъде върнато при майка си и брат си в здравното заведение в Харманли. Хората са все още в сериозен шок, особено водачът на автобуса.

Той е със сериозни травми, но без опасност за живота. Тялото на починалата жена е разпознато от близките й, катафалка от Бургас ще я транспортира. Към днешна дата не се налага транспортираме с линейки на пациенти до морския град.

Ще се държи връзка с управителите на болницата и при възможност или необходимост хората ще бъдат транспортирани до Бургас.

В момента на мястото на инцидента се провежда акция за изваждането на автобуса от дерето. Документите, телефоните и личните багажи на хората са все още в него. Те ще бъдат описани от полиция и изпратени в Бургас след като е възможно влизане в автобуса.

Кметът на Бургас изказва сърдечни благодарности на управителите на трите болници в Хасково, Харманли и Свиленград- д-р Гелов, д-р Чанкова и д-р Ермов, както и на всички лекари и медицински сестри за грижата и помощта, която оказват на пациентите от Бургас.

Бургаският кмет благодари на органите на реда за експедитивната и отговорната им реакция след инцидента.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви