Деян Донков в "Камбаната"

Заповядайте от 19 часа на 15 декември в Културен дом на НХК Бургаската премиера на великолепния моноспектакъл на Деян Донков – „Камбаната“ ще се състои на 15 декември (четвъртък).

Домакин на събитието с начален час 19 часа, е Културен дом НХК. Постановката по романа на Недялко Славов проследява битието на Вено – убиец, претърпял катарзис през Вярата и готов да опази нейния символ – Камбаната, с живота си. „…

Това е изпитание, Вено! Праща ни го Той. Изпитва народа ни. Потъне ли тоя платноход – църквата и народът ни изчезва. Това го знаят антихристите, затова все там целят, в сърцето“ – казва поп Васил на Вено в романа.

И Вено го чува с душата си, която на сцената ще звучи чрез музиката на оркестър „Карандила“.

Къде ще го отведе Камбаната, ще разкрие Деян Донков на сцената. До него ще застане Пламена Иванова в образа на Лейла – единствената любов на Вено.

“Как неистово желая да мина през Камбаната на Недялко Славов или по-скоро тя да мине през мен и да остане завинаги в мен“ – казва за творбата Деян Донков, който е и режисьор на постановката.

„Камбаната“ е част от програма Наследство II на Фондация Пловдив 2019, като проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Министерство на културата. Сценограф е Никола Тороманов, музиката е на Петя Диманова, видео дизайн – Марио Стойнов, Хореограф – Деян Георгиев, Фотограф – Стефан Н. Щерев.

Със специалното участие на Нено Илиев – акордеон. Заповядайте да видите и чуете „Камбаната“. Премиерата се организира от Маруся Русева и нейното „Арт ателие“. Билетите ви очакват на касата на НХК. За резервации и повече информация: 0894 898 098.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви