9 г. за К.Николов за убийството на М.Цветков
9 г. за К.Николов за убийството на М.Цветков

Софийският апелативен съд е потвърдил присъдата на градските магистрати за Кристиан Николов, съобщи NOVA. На втора инстанция съдът определи 9 години затвор за Николов и „лишаване от право да управлява МПС“ за срок от 10 години.

Обвинението на Николов е за причиняване на смърт по непредпазливост.

Инцидентът се случи навръх Великден през 2020 г. Тази година, на първа инстанция, Софийският градски съд осъди Николов на 9 години затвор. Тогава по делото стана известно, че младежът е шофирал с двойно превишена скорост над ограничението. Както и че в кръвта му има наличие на наркотици. Николов отрече да е взимал съзнателно забранени субстанции.

Прокуратурата го обвинява, че е причинил катастрофата в условията на евентуален умисъл, тъй като е шофирал след употреба на наркотици и с много над разрешената скорост. Обвинението пледира за 15 години затвор. Сега както прокуратурата, така и Николов, имат право да атакуват решението на апелативния съд пред Върховния касационен съд, чиято дума ще е последна.

Николов в момента е под домашен арест. Ако бъде окончателно осъден, времето, в което беше в ареста и под домашен арест, ще се приспаднат от присъдата му.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви