Диригентът Милена Добрева официално получи званието Почетен гражданин на Бургас. Това се случи на днешното празнично заседание на Общински съвет.

Не мога да изразя колко се вълнувам и приемам тази висока чест. Това, което правя е не с мисъл за награда, а как да работя за любимия град и музиката. Щастлива съм с работата си с толкова талантливи деца, родени в Бургас. Това е висока чест и голяма отговорност, защото един почетен гражданин трябва да е достоен човек и да дава пример. Ще продължа да работа за Бургас и бургазлии“ , каза развълнуваната Милена Добрева.

Милена Добрева е родена в град Бургас. Завършва Средно музикално училище в Бургас, Висшия музикалнопедагогически институт в град Пловдив, поп и джаз пеене в Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“ – София, музикални медийни технологии и тонрежисура в Софийски университет „Св. Климент Охридски“.

Милена Добрева създава и ръководи Детска вокална формация „Морски песъчинки“ от 2003 г. и Вокален ансамбъл „Фортисимо“ от 2014 г. С тези две формации Милена Добрева печели призови места в национални и международни музикални конкурси и фестивали.

С отличието „Ключът от Кулата“ бяха отличени:

Ваньо Вълчев – поет, писател, театрал, кино и телевизионен режисьор, журналист.

Иван Бахчеванов – художник, живописец, създател на уникалната художествена картинна галерия в старото училище в Созопол.

Симеон Димитров – мислител, интелектуалец, духовен дар, артистична личност с неповторима индивидуалност, знаменит педагог.

Янчо Проданов – бургаски земеделец и зърнопроизводител.

Почетен плакет на Община Бургас получиха:

Радостин Дамасков – представител на съвременната българска живопис, малка пластика и монументална скулптура.

Стойчо Кьосев – доктор по философия.

С Почетна значка на Община Бургас бе удостоен:

Димитър Кандилов, който през октомври спаси живота на жена на варненския плаж.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви