Държавният глава Румен Радев посети Бургас по случай празника на града.

Президентът приветства жителите и гостите на Бургас по време на тържествения никулденски концерт и запалването на светлините на коледната елха на пл. „Тройката“, които бяха кулминацията на днешната празнична програма.

Той бе придружен и от първата дама Деси Радева.

Винаги е огромно удоволствие да се връщаш в Бургас. Но най-голямо е тогава, когато се отбелязва Никулден. Бургас не е само град на традициите, но и на бъдещето. Градът показа по най-добрия начин как да се взаимодейства между общината, която има ясна визия за развитието на града, с гражданите, с държавната власт, с бизнеса“ , каза президентът пред хилядите, които се бяха събрали на пл. „Тройката“.

Той продължи с това, че в Бургас еднакво добре съжителстват както тежката индустрия, така и модерните информационни технологии.

По негови думи Бургас вече е лидер и задава стандартите в държавата за образование, здравеопазване, социални и зелени политики.

През всички години едно нещо остана неизменно – свободният творчески дух на бургазлии. Бургас, откакто се помня, е и ще продължи да бъде град на артистите, художниците и музикантите. Научно е доказано, че и най-красивите и интелигентни жени са от Бургас. Мога да добавя и взискателните. Може би затова и бургаските мъже все ги тегли към морето. Продължавайте да се гордеете с това, което сте постигнали, да се гордеете в вашия град“ , продължи президентът Радев.

След неговото слово официално бяха запалени и светлите на голямата коледна елха на пл. „Тройката“.

Най-радостния бутон днес натиснаха най-успешните бургаски ученици, а секунди след това небето над града ни бе озарено от празнична заря.

Президентът Радев също така излезе и пред сцената, където се здрависа, поздрави и се снима с десетки бургазлии.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви