Почти всички жители на Черноморец се събраха на площада тази вечер, за да запалят заедно светлините на елхата. Това се прави по традиция в навечерието на Никулден, който е и празник на града.

Празникът започна с откриването на традиционната изложба на арт клуб „Свети Никола“. В нея са подредени около 40 картини – живопис, графика, дърворезби, икони и творби от сферата на приложното изкуство. Впечатляващите платна ще останат още няколко дни в читалището „Димо Николов“, където могат и да се купят.

На откриването присъстваха кметът на община Созопол Тихомир Янакиев, председателят на Общинския съвет Георги Пинелов, кметът на Черноморец Росен Деспов, командирът на Военноморска база Бургас  Капитан първи ранг Петър Петров, отец Стилиян от храма „Св. Никола“ в Черноморец, общински съветници, както и много граждани.

Голямото събитие беше никулденският концерт в читалището.

Кметът Росен Деспов благодари за усилията на всички участници и техните ръководители в концерта, които са го подготвяли цяла година.

На сцената излязоха десетки таланти на възраст от 3 до около 70 години.

Имаше малки гимнастички, певица на поп хитове, двама пианисти, мажоретки, музикална формация, която изпя песен за Черноморец, група за фолклорни песни, както и много малки и по-големи танцьори на народни танци.

Имаше, разбира се, и коледари, които наричаха за здраве и късмет.

Всички бяха наградени с много аплодисменти от публиката, която беше препълнила залата.

Танците продължиха и на площада, където след запалването на светлините на елхата, и още по време на пищната заря, всички се хванаха на хорото. Три реда танцуващи хора създадоха настроението за идващите празници – от Никулден, та чак до Коледа.

Това обаче още не е всичко. Кметството е подготвило още много изненади за жителите на Черноморец и обещава градусът на веселбата да се вдигне чак до върха на елхата.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви