Рапърът Кание Уест, все по-изолиран след неотдавнашните си антисемитски изказвания, затъна още повече, след като обяви публично възхищението си от Хитлер.

Стана ясно също, че придобиването на социалната мрежа „Парлър“, която той пожела да закупи след разприте си с други платформи, е отменено, съобщават световните агенции.

По време на участието си в предаването „Infowars“, водено от любителя на теориите на конспирацията Алекс Джоунс, рапърът, който вече се нарича Йе, носеше черна балаклава, покриваща цялото му лице, и започна тирада за греха, порнографията и дявола.

„Обичам Хитлер“, каза Йе няколко пъти.

Вместо да „успокои топката“ след антисемитските си изказвания, които накараха много марки, включително германския гигант „Адидас“, да прекъснат връзките си с него, рапърът „изригна“ отново, предизвиквайки лавина от порицания в социалните мрежи.

В процеса компанията „Парлъмънт текнолъджис“, чиято собственост е „Парлър“, обяви, че се отказва да бъде закупена от Йе. Решението „в интерес и на двете страни“ е взето в средата на ноември. Рапърът предложи да купи „Парлър“ през октомври.

Социалната мрежа е много популярна сред ултраконсерваторите заради защитата на почти неограничената свобода на изразяване.

Кание Уест първоначално изяви желание да купи „Парлър“, след като неотдавнашните му антисемитски изказвания го направиха персона нон грата в света на бизнеса и доведоха до изтриването на негови публикации в Инстаграм и Туитър.

На снимачната площадка на „Infowars“ в четвъртък 45-годишният рапър, който казва, че страда от биполярно разстройство, и наскоро пак заговори, че може да се кандидатира за президент на САЩ през 2024 г., удвои провокацията си.

„Аз виждам и положителни неща относно Хитлер. Този човек изобрети магистралите, изобрети микрофона, който използвам като музикант. Никой не казва публично, че той е направил нещо добро, писна ми от това. Омръзна ми от етикети, всяко човешко същество е допринесло с нещо ценно, особено Хитлер“, каза Йе, предизвиквайки смеха на водещия Алекс Джоунс.

„Нацистите бяха хулигани и направиха много лоши неща“, опита се да го поправи Джоунс, в отговор на което рапърът заяви: „Но те направиха и някои добри неща. Трябва да спрем да ги обиждаме през цялото време. Обичам нацистите“.

През последните седмици няколко членове на бившето му професионално обкръжение разкриха пред американски медии увлечението на Кание Уест по Хитлер.

Въвлечен в поредица от противоречия, Йе беше изоставен от марки, с които си сътрудничи. Производителят на спортна екипировка „Адидас“ прекъсна отношенията си с рапъра в края на октомври заради негови изказвания, окачествени като антисемитски. Брандовете „Гап“ и „Баленсиага“ също му обърнаха гръб.

По-рано през деня акаунтът на рапъра в Туитър беше спрян, след като Йе публикува снимка на свастика, обединена със звездата на Давид.

Новият главен изпълнителен директор на социалната мрежа Илон Мъск потвърди спирането на акаунта в отговор на публикация на Йе с нелицеприятна снимка на милиардера, която рапърът нарече свой „последен туит“.

„Опитах се да направя всичко възможно. Въпреки това той отново наруши нашето правило срещу подстрекаването към насилие. Акаунтът му ще бъде спрян“, написа Мъск в Туитър.

vesti.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви