От близо седмица напрежението между олимпийския вицешампион с националния отбор на Италия от Атина 2004 Венцислав Симеонов и волейболистите на „Дея Спорт“ се е вдигнало изключително много.

Последната загуба от гръцкия гранд „Олимпиакос“ и многото неочаквани загуби в родната Efbet Супер Волей са изострили до краен предел отношенията между наставника и състезателите.

Това е и причината Венцислав Симеонов вече да не е треньор на мъжкия волейболен отбор. Новинита бе оповестена официално от ръководството на клуба. Ето пълният текст:

„Днес, ние, ръководството на Дея Волей и треньорът Венцислав Симеонов, решихме да се разделим по взаимно съгласие.

Благодарим на Венци за съвместната ни работа. Той издигна работата в клуба на много високо ниво, но след колебливите ни резултати през първия сезон на първенството, на съвместна среща, заедно решихме, че е по-добре и за двете страни да прекратим сътрудничеството си.

Искаме да благодарим на Венци за всичко, което е направил за Дея – той винаги ще бъде наш приятел и един от нас! Нашият млад и амбициозен отбор дължи голяма част от облика си на хора като Венци! Вярвам му безрезервно като треньор и много го уважавам като човек и въпреки че това е тъжен момент за нас, аз съм длъжен да се съобразя с неговото решение. Желая успех в бъдещите начинания на Венци и искам да му кажа, че винаги може да разчита на приятелите си тук в Дея!,“ каза д-р Александър Маджуров, президент на „Дея Волей“.

Ситуацията е ескалирала на 2 декември и старши треньорът Венцислав Симеонов си е тръгнал от тренировката на тима сутринта с ясното намерение да не продължи да е наставник на тима.

Точно преди да напусне зала „Младост” в Бургас Венци Симеонов е събрал волейболистите на тима и им заявил в прав текст, че си тръгва от отбора.

В следващия си мач волейболистите на „Дея Спорт“ гостуват на „Добруджа“ в девети кръг от fbet Супер Волей. Двубоят е днес, 4 декември, от 18:00 часа в зала „Добротица“. Все още не е ясно кой ще води бургазлии в тази среща.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви