Жени Николова

Какво е нужно на една дама за да поддържа магнетичен чар, сексапил и фигура. Отговорът не е само в разкрасителните процедури и медицинските интервенции. Истината е в спорта. „Здрав дух, в здраво тяло,  но за много спортуващи дами е валидна добавката – сексапилно тяло.

В рубриката с която ви срещаме с  персоналния фитнес инструктор на BurgasNews Жени Николова  ще говорим по една изключително интересна за дамите тема. А именно, как се отразява спорта на визията, сексапила и магнетизма при една жена, пък независимо то от възрастта й.

Жени, като персонален фитнес инструктор, няма как да нямаш наблюдения върху това, как спорта, конкретно фитнеса, се отразяват върху  физическата красота на една дама?

Тренировките и правилното хранене променят излъчването на жената. Има жени които ходят на фитнес с нежелание и това им се отразява на спортуването и после на физиката.

Но много дами все пак ходят на фитнес и се оплакват, че нямат никакви резултати. Някои споделят, че си хвърлят парите на вятъра.

Когато си правиш упражненията мързеливо и мудно, с досада, ти не натоварваш добре мускулната група която тренираш. Все някой друг ти е виновен, че не изглеждаш добре и си в лоша форма. Много дами предпочитат от мързел да гладуват, но не и да тренират.

Ще те прекъсна за момент, за да кажем няколко думи за гладуването. Какво мислиш ти по темата? Помага ли в някаква степен за постигане на желани резултати? Някои жени говорят за здравословно гладуване.

Няма такова гладуване, като здравословно. Винаги е вредно за организма. Това е все едно да караш колата си без масло. Организмът е една изключително сложна биологична система, в която се извършват милиони биохимични реакции ежедневно. Той има нужда от хранителни вещества, които си набавя от храненето. Стегнато и фитнес оформено тяло не се прави с гладуване , а с правилно хранене  и много трениране. Трудно човек си променя навиците и бездействието. Доста жени си мислят , че като са слаби и са перфектни. За тях си може да са перфектни, но за фитнеса не са.

По какво се различава една слаба дама, която набляга на нездравословното гладуване, от една тренирана дама? Чисто визуално, като я погледнеш, как определяш дали е във форма или не?

Тези дами за които говориш – слабите, които не се хранят и само се разглеждат в огледалото, нито са оформени, нито са стегнати, просто са слаби физически. Ако, започнат да тренират, тогава стават очарователни. Да, може да се получи, но не с гладуване, а пак повтарям с фитнес и здравословно хранене. Всичко останало е себеунищожение. Едва когато такива жени влязат във фитнеса, разбират, колко са различни нещата. Тренираната жена е силна, издръжлива и привлекателна, точно заради тези си качества.

Искаш да кажеш, че фитнесът променя и сексапила? Прави те по-привлекателна, чаровна и желана?

Няма как,  да не се промени сексапилът на жената, след като направи фитнес форми. Абсолютен магнит е за погледите. Всеки добронамерен човек ще се зарадва с добри очи на такава гледка. Има и хора,  които ще поругаят, ще оплюят всеки труд. Тези хора са толкова далеч в своето невежество и лошотия, че едва ли биха се примирили дори със самите себе си. Когато си в конфликт със самия себе си, може само да плюеш и злобееш.

Жени, какво би казала на дамите в по-напреднала възраст? Много от тях се притесняват, че като идат на фитнес ще им се подиграват, че и те „старите“ са тръгнали наравно с младите. Други се притесняват, че са на години и това може да им навреди.

Жените в напреднала възраст задължително трябва да си подържат телата с фитнес. Няма такова нещо „стара“. Нека да си обръщат повече внимание и какво ядат. Не трябва да се оставят старостта да ги завладява без време. Могат много дълго време да имат чудесна физика, чрез фитнеса. Напълно е възможно да пръскат чар и сексапил до последно. Колкото в по-ранна възраст жените влязат във фитнеса , токова по лесно става за тях оформянето на тялото. След това си го подържат. Всеки би се съгласил, че от трениращата жена лъха много голям сексапил. Самата и походка е уверена и наперена. Всички движения в ежедневието ,тя прави с елегантност. Радост е за окото. Така че нека не се двоумят и срамуват, ами да ходят и спортуват.

Ние нищо не казахме за дамите, които  искат да спортуват, но нямат време за това. Обгърнали са се от работа и домакински грижи. На тях какъв съвет ще дадеш?

Много дами са затрупани с работа, да, а  и след това с домашни задължения.

Имат желание за фитнес но грижата към семейството им отнема и малкото свободно време. Рядко съпрузите помагат в домакинството. Този товар пада изцяло върху жената. Мъжете не осъзнават дори, че някой постоянно се грижи за тях. И въпреки всичко жената иска да си остане красива и полага усилия за това.

Нямайки време за фитнеса, започват да тренират и у дома. Не се оставят, а намират начин да подържат стегнато тялото. Има жени които са си закупили или пътека, колело, кростренажор. Така си правят кардио и у дома. Те изглеждат целогодишно добре.

В био -магазините виждам как закупуват билки за изчистване от мазнини и токсини. Ябълковият оцет се ползва доста от дамите. Противостареещите продукти са на помощ за всички. С тях оставаме задълго младолики и привлекателни.

Ябълковият оцет освен за изгарянето на мазнини и изчистването от токсини има и подмладяващо действие. Покачва и защитните сили на организма. За това се ползва ежедневно. Сутрин две супени лъжици разтворени в чаша вода ,може и с лъжица мед. Има рецепти с билки в които се слага ябълков оцет за засилване на действието от отварата. Виждате, че при желание има варианти и от дома.

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви