Съд
Съд

Районна прокуратура – Ямбол задържа за срок до 72 часа грузинския гражданин И.С. Той е обвинен за това, че противозаконно е подпомогнал 18 чужди гражданин, определящи се като иракчани и сирийци, да преминават през територията на страната.

Обвиняемият е целял да набави облага за себе си. Престъплението е осъществено на 30.11.2022 г. на път в района на гр. Елхово. То е квалифицирано по чл.281, ал.2, предл.1, т.3, т.4, т.5, вр. ал.1 от НК.

Подробности по случая съобщи пред медиите прокурор Дойчин Дойчев – административен ръководител на Окръжна прокуратура – Ямбол. Той посочи, че престъпното деяние е извършено по начин, който е опасен за превозваните лица.

Всички те са били транспортирани в джип, който е претърпял пътнотранспортно произшествие, който е опитал да се избяга от полицейските служители с висока скорост. Предстои спрямо обвиняемото лице да бъде внесено искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Прокурор Дойчев предостави и данни за все по-нарастващият мигрантски натиск на територията на Ямболска област. Само през м. ноември в Районна прокуратура са новообразувани 50 досъдебни производства. През същия период 30 лица са предадени на съд за противозаконно превозване на чужди граждани през територията на страната.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви