Пет коли, наети за Байдън, изгоряха
Пет коли, наети за Байдън, изгоряха

Пет автомобила, наети от тайните служби по време на кратка ваканция на американския президент Джо Байдън, бяха унищожени от пожар. Това съобщи Fox News. Той бе на кратка ваканция за Деня на благодарността в курорт на луксозния остров Нантакет в Масачузетс заедно със свои близки.

Тайните служби наеха пет превозни средства от Hertz, за да транспортират президента и семейството му, като всичките пет мистериозно избухнаха в пламъци на паркинга на колите под наем един ден, след като Байдън си тръгна. При пожара са пострадали Chevrolet Suburban, Ford Explorer, Infiniti QX80, Ford Expedition и Jeep Gladiator, според New York Post.

Колите са били паркирани на летището в Нантакет. Приблизително около 5,22 ч сутринта на чрез камерите за видеонаблюдение служителите забелязват пламъци в зоната за паркиране на автомобили под наем. Персоналът е задействал системата за предупреждение и е извикал спешна помощ. Мистериозният пожар бързо е локализиран, съобщава се, че пламъците са били само на 10 метра от резервоарите за гориво на летището, където са били съхранявани 95 000 литра гориво. Летището е отворено и аеронавигационните операции не са засегнати.

Кадри на Nantucket Current показват как пожарникари пръскат тлеещите останки от блока на двигателя на едно от превозните средства. Към момента не е известно каква е причината за пожара. Fox News се обърна към Белия дом за информация, но отговор засега няма.

Семейство Байдън отседна в крайбрежен комплекс покрай пристанището на Нантакет. С него бяха първата дама Джил, дъщерята Ашли и 52-годишният му син Хънтър. Семейството има повече от 40-годишна традиция да прекарва Деня на благодарността на острова.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви