Четири дни ще продължи тази година празничната програма по случай Никулден в Културно-туристически комплекс „Ченгене скеле“. Началото на забавленията за малки и големи ще бъде поставено на 3 декември (събота) от 10 ч.

Тогава ще бъде открита изложба на Даниела Власакиева в многофункционалната зала на рибарското селище. Успоредно с нея жители и гости на града ще могат да разгледат атрактивните щандове на празничния базар в Рибарско коледно селце.

Изберете подаръци за предстоящите празници – от продукция на местни производители до коледни сувенири. Участниците тази година са подготвили разнообразни изненади.

Сред тях е работилничка, организирана от „Усмихнати Осмици“, която ще предизвика твореца във всяко дете в четирите дни на базара.

От Детска академия Lil’ sunshines канят на 4 декември от 11.00 ч. всички малчугани да развихрят фантазията си на арт ателие „Мацаница“. А темата, естествено, ще бъде Коледа.

Коледното селце в Ченгене скеле ще продължи до Никулден, като всеки ден ще има интересна програма за всяка възраст. Очакват ви още концерти, фолклорни и танцови изпълнения, както и изкушаващи рибни специалитети в ресторанта на комплекса.

В празничния 6 декември, от 13.00 ч., ще бъде осветен Никулденски рибен курбан и празнична трапеза от отец Стилиян от храм „Св. Пимен Зографски“. Курбанът след това ще бъде раздаден за здраве. От 14.00 ч. е предвиден концерт на Преслава Минасян, а час по-късно посетителите ще се забавляват с изпълненията на Росен Поборников и Физиев бенд.

На Никулден корабът „Бургус“ ще направи две пътувания от Магазия 1 до Ченгене скеле – от 12 и от 13 часа.

Ето и участниците в празничния базар:

Вкусни млечни продукти от Фермерска мандра „Каменяк“

Естествени накити от Пенка Димова

Органични български вина от „Thracian legends“

Красиви декоративни свещи от Галерия „Усмихнати Осмици”

Вкусен мед и пчелни продукти от пчеларска ферма „Стоянови“

Пъстри бижута и красиви играчки – от Пъстрото МД

Сувенири и здравословна кухня от Тони Видева

Магазин за здравословна храна и вкусотии „Баш Бакалията“

Handmade by Alex – коледни букети от сапун и ароматни свещи

Handmade by Michael – свещници, коледни венци и сувенири

Красиви изделия от художествена керамика от Явор и Дени

Ръчно изработени и декоративни сувенири с бургаска нотка – от Морски знаци- Бургас

Арт работилница с Детска академия Lil’ sunshines

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви