Откритата лодка

Все още няма резултат от издирването на двамата рибари, изчезнали в неделя вечерта в района на езерото Мандра. На терен са водолази, полиция и специалисти от пожарните служби.

В късния следобед вчера беше открита лодката на мъжете. „Намерена е на километър и половина от мястото, откъдето се предполага, че са изчезнали. Тя е била обърната, но без нарушения по корпуса”, каза Константин Дамянов от ИАРА. Там са били и греблата.

Той посочи още, че причина за обръщането на лодката може да е станал силният вятър. Във водоема има и течения. „В района, където те са изчезнали, е намерена мрежа в работно положение. Не е ясно дали тя е тяхна”, посочи Дамянов.

Той обясни, че това е най-големият язовир в България, 38 км в радиус, дълбочината му не е голяма, стига до 8 м.

„Най-опасните части в язовира са от страната на шлюзовете и на устията на реките, които се вливат в него“, добави той.

Дамянов заяви, че от 1 ноември любителският риболов в язовира е забранен по тъмно, а до 1 ноември е разрешен само от брега.

Представителят на ИАРА отправи апел доброволци, оборудвани със спасителни средства, да се включат в издирването. Мястото днес отново ще се проверява и с дрон. Водолази ще претърсят мястото, където е открита риболовна мрежа и с е предполага, че там се е обърнала лодката. Времето в Бургас отново е лошо, с проливен дъжд и вятър.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви