Куентин Тарантино критикува нарастващия брой проекти на Marvel в ново интервю. Според режисьора страстта на продуцентите към филмовите комикси не се отразява най-добре на индустрията.

„Поради „марвелизацията“ на Холивуд, имаме много актьори, които са станали известни, играейки всички тези герои. Но дали те са филмови звезди? Капитан Америка е звезда, Тор е звезда“, каза Тарантино по време на записа на филма 2 Bears, 1 Cave podcast, намеквайки, че той смята за истински звезди героите от комикси, но не и актьорите, които играят техните роли.

Припомняме, че „Капитан Америка” в проектите на Marvel Studios се играе от Крис Еванс, „Тор” от Крис Хемсуърт.

„Не съм първият, който казва това, мисля, че е обсъждано милиони пъти“, добави Тарантино. Режисьорът Мартин Скорсезе вече се е изказвал по подобен начин.

Режисьорът подчерта, че филмите на Marvel не са филми, а „увеселителни паркове“. Тарантино даде пример с актьори, които станаха популярни благодарение на различни роли, а не само на един герой: „Всеки видя Сандра Бълок в „Скорост“ и се влюби в нея, всеки иска да я види в други филми. А сега всичко е различно”.

Създателят на Pulp Fiction, Kill Bill и Once Upon a Time in Hollywood уточни, че не е фен на филмите на Marvel, но се притеснява, че подобни ленти се превръщат в единственото нещо, от което филмовите продуценти се интересуват сега.

Според Тарантино самият той обичал комиксите като дете, „колекционирал ги като луд“ и ако сега беше на 20 години, вероятно щеше да се радва на премиерата на всеки филм. „Но само при условие, че ще излезе нещо друго в допълнение към тези филми … Аз съм почти на 60 и да, не съм ентусиазиран от всичко това.“

Филмовата индустрия вече реагира на интервюто с Тарантино. Актьорът Симу Лиу, звезда от блокбастъра на Марвел „Шан-Чи и Легендата за десетте пръстена“, смята, че Тарантино и Скорсезе са брилянтни, но „нямат право да сочат с пръст никого“.

Той също така заяви, че ако единственият пропуск в света на киното е да работи с тези режисьори, той „никога нямаше да получи възможност да участва във филм, струващ повече от 400 милиона долара.“

„Нито едно филмово студио не е перфектно, но се гордея, че си партнирам с такова, което полага толкова много усилия, за да покаже герои от различен произход, да създаде герои, които вдъхновяват хората по цялата планета“, цитиран е актьорът от вестник „Гардиън”.

БГНЕС

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви