В Четвърто Районно управление – Бургас е получено съобщение за изчезнали рибари в езерото „Мандра”, местността „Брястите” – установено е, че това са: 44-годишния Ивелин Тодоров от Средец и 47-годишния Петър Петров от Бургас.

Същите влезли в езерото с надуваема рибарска лодка около 23.00 ч. на 27.11.т.г.

Сформиран е екип от служители на Четвърто Районно управление – Бургас, група „Издирване” при отдел „Криминална полиция” при ОДМВР – Бургас, сектор „Спасителни оперативни дейности” към Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” и ИАРА – Бургас.

Районът около езерото „Мандра” е претърсен обстойно, но до момента не са открити никакви следи, нито от рибарите, нито от лодката им.

Утре при подходящи метеорологични условия издирвателните мероприятия продължават с начален час – 10.00 ч. – сборен пункт : дигата за с. Твърдица / изхода от к-с „Меден Рудник”/.

В случай на възможност ОДМВР – Бургас призовава в оперативно-издирвателните дейности да се включат и доброволци с лодки, оборудвани със спасителни жилетки, които да подкрепят сформирания екип с жива сила по вода.

1 КОМЕНТАР

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви