Нацистите са използвали свръхестественото
Нацистите са използвали свръхестественото

Нацистите от Третия райх са се опитвали да използват свръхестествени сили, за да спечелят войната. Вярвате или не, това е вярно. Разбира се, те не са създали зомбита и не са сключили договор с Дявола (може и това да са опитвали …!), но са правили много други неща, които ще разгледаме по-долу.

Посещението на Хитлер при еврейски ясновидец, за да предскаже бъдещето.
През януари 1933 г., преди да стане канцлер на Германия, Адолф Хитлер посетил ясновидец от еврейски произход на име Ерик Ян Ханусен. Адолф го помолил да предскаже бъдещето му

Ханусен попаднал пред очите на Хитлер година по-рано, когато публикувал статия с предсказанието си, че Хитлер ще стане канцлер на Германия. През 1933 г., Хитлер е толкова нетърпелив да разговаря с Ханусен, че му платил достатъчно пари за първата сесия. Освен това, според слуховете, той го е посещавал много пъти по-късно.

По време на първата сесия, Ханусен казал на Хитлер, че в бъдеще го очаква голям и благоприятен растеж, но въпреки всичко, той ще бъде възпрепятстван. В същото време, Ханусен обещал да предостави на Хитлер амулет, който да му помогне да се справи с проблемите. Този амулет бил корен от мандрагора. Ханусен щял да го зарови в родния град на Хитлер, под светлината на пълната луна.

Хитлер не знаел, че Ханусен е евреин, но Ханусен, вероятно е разбрал опасността, която този човек представлява за неговия народ. Но, по някакъв начин, той се опитал да повлияе на неговия антисемитизъм, казвайки, че

“този човек се нуждае от приятелство” и “трябва да знае, че има добри хора по целия свят“.

Хитлер и лекарят, който “разпознавал евреите”. 

След края на Първата световна война, Адолф Хитлер се сприятелява с лекар на име Вилхелм Гутберлет. Като цяло, той бил обикновен кротък лекар, но се хвалил, че има магическите сили да „разпознава евреите“.

Магическите сили действали по следния начин: в присъствието на Гутберлет, той е трябвало да се попита дали определен човек е евреин, и ако връвта в ръката на лекаря започнела да се люлее, това означавало, че човекът е евреин. Гутберлет се похвалил, че може да разпознае всички тайни евреи.

Гутберлет бил фанатичен антисемит и още в ранните етапи на нацисткото движение се присъединил към него. Той е и един от първите последователи на Хитлер, преди тази роля да започне да играе Гьобелс. И, както се разказва, Хитлер използвал магията на лекаря, за да разпознава тайните евреи в обкръжението си.

Нацистите и швейцарският астролог.

Няколко дни преди убийството на Хитлер, в мюнхенска бирария, през ноември 1939 г., швейцарски астролог се опитал да го предупреди, че животът му е в опасност. Името му е Карл Ърнст Крафт и в началото на ноември 1939 г., той пише писмо до своя приятел д-р Хайнрих Фесел, който работил за Химлер.

В писмото, Крафт предупредил, че най-опасните дни за Хитлер са между 8 и 10 ноември. Ако всичко се случваше в днешно време, Хитлер би трябвало да отмени всичките си публични изказвания. Въпреки това, Фесел не дал на Хитлер писмото от астролога. Но, когато скоро бомба избухнала в бирарията, Фесел се втурнал при Химлер и му показал това писмо. След това, нацистите официално наели Крафт да работи за тях.

Не е известно какво точно е предсказал Крафт на нацистите, но най-вероятно е бил основно ангажиран с изучаването на предсказанията на Нострадамус, тъй като Гьобелс го е помолил да открие доказателства за победата на нацистите във войната. Следователно, да се каже, че Крафт е личен астролог на Хитлер, е погрешно.

Убеждението на Дитрих Екарт, че Хитлер е германският Месия:
Немският журналист и политик Дитрих Екарт, изиграва важна роля в живота на Хитлер. а Той дори го наричал свой наставник. Заповядал да се издигне паметник в негова чест и дори посветил книгата си “Моята борба” (Mein Kampf) на Екарт. Освен това, Дитрих дори заявявал, че Хитлер е Месия (Спасител).

Екарт, като много от нацистите, бил член на окултното и политическото общество на Туле.

Той искрено вярвал, че Германия е предназначена да създаде арийски Месия, който да доведе всички до германската немската “обетована земя” и, че Хитлер е Месията.

Официално, Хитлер никога не е подкрепял подобна представа на Екарт за себе си. Самият Екарт не е имал време да види издигането на Хитлер, защото е починал през 1923 година.

Идеята за създаване на Вселената, която е видяна в сън:
Нацистката наука се е придържала към собствената си теория за произхода на Вселената. Според тяхната версия, огромна звезда и огромна маса от космически лед са се сблъскали един с друг преди хиляди години, разпръсквайки масивни блокове лед навсякъде. И така, другите планети на Слънчевата система, както и другите системи, са направени от лед.

Те нарекли тази теория Доктрината за Вечния Лед, а нейният автор е австрийският инженер Ханс Хьорбигер. Луната, според Хьорбигер, също се състои от лед. Любопитно е, че идеята за тази теория му е дошла на сън, и когато се събудил на сутринта, той осъзнал, че някъде “от горе” му е дадено „мистично озарение“.

Въпреки много спорни моменти, нацистите приели тази теория, защото това бил шанс да се противопоставят с тяхната наука срещу “еврейската наука”. След това, Химлер започнал да изпраща немски археолози в различни страни, за да намерят доказателства за теорията, че Земята някога е била парче лед.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви