До два месеца зала Арена Бургас ще бъде пусната в експлоатация, без две помещения. В това увери служебният министър на регионалното развитие арх. Иван Шишков.

Довършването на помещенията ще бъде направено във втори етап на строителство, но ремонтните работи по тях няма да пречат на експлоатацията на останалата част от залата.

Строителят има ангажимент залата да бъде завършен на първи етап до 2 месеца. На втори етап ще бъде доизградени фитнес, СПА и ресторант. Тяхното забавяне няма да попречи на функционирането на останалата част от залата. Надявам се всичко на първи етап да бъде завършено да отидем вече към експлоатация. Залата, колкото по-рано бъде пусната в експлоатация, толкова по-добре. Като държавата сме готови да помогнем на строителя„, поясни още министър Шишков.

Министър Шишков заяви, че довършването на Арена Бургас е изключително важно, защото тя ще е подходяща за закрити състезания по лека атлетика. В момента единствената такава у нас е зала „Универсиада“, но тя не покрива модерните изисквания.

Само мога да благодаря и приветствам министър Шишков, както и Министерството на спорта, че се намери воля да се довърши зала. Година и половина по Арена Бургас не се правеше нищо и от това губеше само града и спорта. Още от бюджета миналата година бяхме готови да финансираме състезания в залата, но ги изтървахме. От това загубиха дребния и средния бизнес в Бургас. Залата е единствена в страната, която има всички лицензи и отговаря на завишените изисквания на Световната федерация по лека атлетика„, каза от своя страна кметът на Бургас Димитър Николов.

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви