78-годишната жертва съди този човек
78-годишната жертва съди този човек

78-годишната бивша журналистка твърди, че Тръмп я е изнасилил в средата на 90-те години на миналия век. Тя заведе обновено дело съгласно нов закон, който защитава жертвите на сексуално насилие десетилетия след извършване на деянието.

Новият иск на Е. Джийн Карол дойде минути след влизането в сила на щатския закон на Ню Йорк. Той позволява на жертвите да съдят без оглед на давността, предава БГНЕС.

Отделно 78-годишната Карол заведе федерален граждански иск за клевета срещу Тръмп през ноември 2019 г., като този процес продължава. И Карол, и Тръмп подадоха показания под клетва пред съдия в Ню Йорк през октомври.

В новия иск Карол, която е бивша колумнистка на списание Elle, обвинява Тръмп за побой, „когато я е изнасилил и опипвал насила“ и за клевета в неговия акаунт в Truth Social миналия месец, където той отрича предполагаемото изнасилване.

В новия иск Карол търси неуточнени компенсаторни и наказателни щети за психологически вреди, болка и страдание, загуба на достойнство и увреждане на нейната репутация.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви