Хора всекидневно минават от там

Крайбрежната алея на Сарафово се свлича и е опасна, каза за Burgasnews кметският наместник главен експерт Борислав Томов. Свлачищният процес е започнал още през март миналата година. Томов уведомил община Бургас и администрацията е изпратила сигнал до фирма „Геозащита“ ЕООД Варна, която е оторизирана да се грижи за крайбрежните зони от МРРБ.

Свлачището изяжда алеята всекидневно

От тогава до сега са изпращани множество сигнали, но отговор от отговорната институция няма, казва Борислав Томов. В момента алеята е оградена, тъй като е много опасна. Миналата година по нея се е движело атракционно влакче от Солниците до квартала, което е било атракция за туристите. Курсовете са били по два на ден. Тази година тази услуга не се е предлагала именно заради опасната алея.

Там обаче се разхождат много местни граждани, спортуват, карат велосипеди, скейт бордове и тротинетки.

Кметският наместник настоява за спешна реакция от страна на МРРБ за ремонт на свлачищния район. Според него трябва да се реагира бързо, докато все още няма пострадали.

Трябва да се реагира бързо

На сайта на „Геозащита“ ЕООД Варна има снимки на завършен през август 2021г. проект за укрепване на свлачище и брегоукрепване в квартал Сарафово. Има две снимки, но не и информация за самия проект.

1 КОМЕНТАР

  1. Минаха толкова години, ремонти, укрепване и пак се озоваваме със стария проблем.
    Настоявайте непрестанно пред МРРБ.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви