Всеки сезон носи своите новости и точно поради тази причина модата е толкова вълнуваща. Тя внася разнообразие, креативност и артистичност. А от тях имаме особено голяма нужда през сивите и мрачни есенно-зимни дни.

 

Предстои ви покупка на костюм за специален повод и се чудите кои са новостите при елегантните мъжки костюми? Разбира се, всеки би искал да се сдобие с модел, който да подчертае фигурата му по възможно най-добрия начин. Именно затова специалистите от екипа на LAZARINI – българският бранд за елегантна мъжка мода с над 27 години опит, ще представят актуалните тенденции при мъжките костюми тази есен.

 

Представяме ви новостите от света на мъжките костюми.

Източник на изображение: lazarini.eu

Горещите модели

 

Изборът ви на подходящия мъжки костюм зависи от това дали той е предназначен за ежедневието или за специален повод – сватба или друга церемония, светско парти… Подходящите цветове зависят от събитието, на което ще се появите.

 

Мъжки костюм за делови поводи: светлокафявото и бордото са топ цветовете в момента. Тъмнозеленото също е актуален цвят за сезон 2022-2023. Карираните модели са също много подходящи. Едрите карета преобладават. В момента те са почти навсякъде. Задължително си вземете един такъв костюм за ежедневието – излъчването става друго, дори лицето ви изглежда по-добре.

Източник на изображение: lazarini.eu

Антрацитните мъжки костюми са идеални за формално облекло. А какво ще кажете за мъжки костюм на райета? Те са класическия израз на италианския шик, еднакво подходящи за деловите среди, но и за официалните поводи, като една зимна сватба, например. Райетата са по-едри или по-фини, понякога очертанията им са подчертани в по-ярък цвят.

 Мъжки костюм за сватба: тук имате пълна свобода на избор – от бяло до черно, преминавайки през цялата цветова гама. Белият цвят е много ефектен, към такъв костюм можете да добавите мъжка риза в черно или във винено и ще получите изключително ефектна визия.

Мъжки костюми на точки са сред горещите модели на сезон 2022-2023. Например сиво с черни точки. Или тъмнолилаво със светлолилави точки. Точките могат да бъдат и по-релефни. Този тип церемониални костюми са перфектният избор за вашата есенна или зимна сватба.   

 Някои официални мъжки костюми са с едноцветно сако (светлосиньо, например), а елекът е на карета. Дори има такива комплекти от 5 части, които включват и кариран каскет, съчетан с елека. Точно това съчетание е много интересно и актуално за официалните поводи. Като цяло през сезона 2022-2023 детайлите придобиват още по-голямо значение.

Материите на качествените мъжки костюми

В съчетание с кройката, те са в основата на усещането за комфорт. Пазарът е залят с привидно ефектни модели, които, обаче, са от изкуствени материи. Освен, че не лягат добре на фигурата, те бързо се износват. Затова не е добра идея да се подлъгвате по по-ниската цена на такъв мъжки костюм.

Заложете на модел, изработен от студена вълна, с много ниско съдържание на полиестер и еластан. Или на костюм с много високо съдържание на памук. Най-качествен е мерсенизираният. След мерсеризация памукът става по-здрав и лъскав. Това са качествените варианти за материи на мъжки костюми, всичко друго би било компромис с качеството и с комфорта, какъвто не си струва да се прави. В дългосрочен план такива костюми ви струват по-скъпо.

Аксесоарите за официалните мъжки костюми

Те са допълнителни средства, чрез които можете да заявите своята индивидуалност и своята оригиналност, качества, които винаги много се ценят. Определено ви съветваме да подберете аксесоари за вашия мъжки костюм за сватба или мъжки официален костюм. Кои са елементите, които променят цялостния облик?

Кърпичка за джоб на сакото. Има множество свежи модели, а също и комплекти от кърпичка и папийонка. Този аксесоар променя много сакото и може дори да направи лицето ви по-свежо, благодарение на цветовете си. Кърпичките за сако изобилстват от флорални и графични мотиви, точки и райета, други са изчистени откъм декорации, но съчетават два или три цвята. При избора на такава кърпичка, търсете ярък контраст с цвета на сакото. Особено модерно е съчетанието на карирано сако и на кърпичка на точки.

Игла за вратовръзка. Още един начин да заявите усета си за елегантност. Имате на разположение огромен избор от модели, в сребрист или в златист цвят, с различни орнаменти, инкрустирани с камъни.

Игла за ревер. Много оригинален аксесоар, малко мъже го ползват и затова с него веднага ще направите впечатление на джентълмен с усет към детайлите. Асортиментът е доста широк. Често декоративните мотиви са цветя, пера, фини кристали, камъни… Този аксесоар е подходящ за сватба или за друго светско събитие.

Бутонели/ копчета за ръкавели. Много от моделите имитират полускъпоценни камъни. Някои са по-закачливи, в няколко цвята, други са по-консервативни. За улеснение в окомплектоването на аксесоарите се продават готови комплекти от щипка за вратовръзка и бутонели.

Източник на изображение: lazarini.eu

Тиранти за официален мъжки костюм. Оригинално решение, алтернатива на класическия колан. В момента са актуални тирантите на цветни райета и на точки. Този аксесоар може да разчупи един по-класически костюм. Ако не се осмелявате да изберете официален мъжки костюм на райета, тирантите биха могли да вкарат тези елементи в облеклото ви по един по-дискретен начин.

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви