Суперкомпютър предсказва края на живота
Суперкомпютър предсказва края на живота

Суперкомпютър, създаден за прогнозиране на моделите на човешката цивилизация, направи предсказание, че животът ще приключи до 2050 г.

Машината, създадена през 1973 г. от водещи университетски преподаватели, вече е сбъднала няколко от прогнозите си. Между тях са намаляването на наличността на природни ресурси и жизненоважни минерали. Нейният сложен алгоритъм взема предвид различни фактори, включително раждаемост и нива на замърсяване, за да представи прогнози за това какъв ще бъде животът.

Прогнозата му за 2020 г. била, че състоянието на планетата ще бъде „изключително критично“. „Ако не направим нищо по въпроса, качеството на живота ще се понижи до нула“. Това се казва в репортажа на суперкомпютъра.

„Замърсяването става толкова сериозно, че ще започне да убива хора. Това ще доведе до намаляване на населението, по-ниско, отколкото е било през 1900 г. Около 2040-2050 г., цивилизованият живот, какъвто го познаваме на тази планета, ще престане да съществува.“

Машината, наречена „Първи свят“, предупреждава, че по-чистите автомобили и намаляването на раждаемостта са съвсем малка промяна. Тя почти е без значение за оцеляването на света.

За съжаление на човечеството прогнозите на специалния суперкомпютър се потвърждават и от кралския астроном Мартин Рийс, един от най-изтъкнатите астрофизици в страната. Той също предрича мрачно бъдеще за човечеството, като твърди, че катастрофалните заплахи – от изменението на климата до прекомерната зависимост от технологиите – ще направят оцеляването на човечеството много трудно, съобщи Daily Star.

2 КОМЕНТАРИ

  1. Ами че той корана преди 1500г казва кига ще настъпи края на човечеството.Тази прогноза е приблизителна

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви