Борисов: Машините са си добри
Борисов: Машините са си добри

Истинската задача пред нас е, ако сме отговорни хора и партии, не е Изборния кодекс, а да се състави техническо, кратко правителство, да мине зимата, за да работи и парламентът, отсече лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той отново коментира, че ГЕРБ е съгласна да участва в разговори за промени в Изборния кодекс. „Ще седнем и ще направим. Вие обичате да спите до късно и може да откара и един месец. Но може за 15 дни да го направим, а то не е и сложно“. Това отбеляза Борисов.

Той припомни, че ГЕРБ е въвела машинното гласуване.

„Машините за гласуване са добри и ни вършат работа. Затова винаги сме поддържали машинното гласуване. Щом са наречени от Христо Иванов „Борисовки”, тогава мога да кажа, че лоши „Борисовки” – няма”, заяви той.

Някои все още си спомняме, че докато не бяха „борисовки“ машините бяха „мадуровки“ И бяха много гадни, не ставаха за нищо. 

„Бърза работа нямаме. Основната ни цел е съставянето на правителство, а не Изборен кодекс за след 4 години“, каза още Борисов.

Според него парламентът има много работа.

„Има, направете така, че да надградим Изборния кодекс, а не някой да се чувства ощетен“, обърна се той към депутатите от ГЕРБ.

Като приоритетно законодателство той открои още законите, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост, бюджета за следващата година.

Борисов коментира и критиките на лидера на ДБ Христо Иванов към ГЕРБ, БСП, ДПС.

„ДБ са били в управление с нас. Христо Иванов сега го нарича коалиция на реванша, на кое да се реваншираме. Аз, ако исках да има реванш, можех с цената на всичко да направя правителство и да ги вадят от домовете им по нощите незаконно“, скочи той.

„От ДБ станахте съучастници по темата „Лукйол“, в газа, не гласувахте, не пуснахте предложението да дадем оръжие на Украйна по време на вашето правителство с БСП. Хайде малко да се смирим“, каза още Борисов.

По повод увеличаващата се беженска вълна, Борисов заяви, че преди две години е е имало шанс да има бягащи бежанци, и то в София.

„Поради некадърно ръководство избиха полицаите“, обвини той.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви