Как да изберем бебешките обувки

Когато избираме обувки за своето бебе, списъкът ни с изисквания сигурно е дълъг няколко страници. Съвсем нормално е да искаме най-доброто за малкото дете, още повече, ако това са първите му „нормални“ обувки. От изключителна важност е бебешкото краче да се чувства стабилно и сигурно, когато прави първите крачки. Също толкова ключово е запазването на топлината при прохождането навън в студените месеци. Ето какво е добре да знаете за избора на бебешките обувки

Какво да търсим и какво да избягваме в купуването на зимни бебешки обувки

Преди да се насочите към някой от буквално десетките модели, запитайте се дали знаете кое е най-важното за бебето. Започваме с големината. Добре е да изберете модел и големина, които да са точни – прекалено тесните обувки не са никак удобни, но и големите са не по-малко малко неподходящи. Повечето детски модели ви позволяват  да извадите стелката от обувката и да наложите крачето на бебето. Идеалната дължина е един прът повече от стъпалото. Върнете стелката обратно и накарайте детето да се разходи с обувките из магазина, дори да потича с тях. Защо е важно да не купуваме един номер по-големи модели?

По простата причина, че прекалено широките бебешки обувки могат да простудят крачето. Знаете ли защо? Мнозина погрешно смятат, че обувката затоплят крака. Всъщност е обратното – кракът затопля вътрешната страна на ботите или ботушките. И ако подплатата им е качествена, тази топлина се запазва доста дълго време. Ето защо изолацията се явява втория важен фактор.

Подметките са „връзката“ между обувката и студента повърхност. Така че обърнете сериозно внимание на тяхната структура и дизайн. Обикновено те са леко заоблени в предната част и това позволява на бебешкото краче да се залюлява при всяка крачка, а това улеснява ходенето.

Нека кажем няколко думи за влагоустойчивостта. Когато четем в описанията, че даден чифт е непромокаем, ние си представяме едва ли не стопроцентова изолация и пълно спиране на вода или влага. Нещата обаче не са толкова категорични – често влагата „се промъква“ между различните части на обувката, обикновено през шевовете или връзките.

Досега не е ставало дума за теглото – може за малките крачета да е важно да са топли, но те също трябва да могат да се движат с лекота в трудните зимни атмосферни условия. Благодарение на новите иновации в дизайна на детските и бебешките обувки, твърдите ботуши от миналото вече са история. Насочете се към модели, които са по-леки и гъвкави, без това да се отразява на изолационните качества на обувките. Или да намалява хидроизолационните им качества.

Дишащите материи отдавна не са новост в обувките и много от топ моделите детски боти разчитат на тях. Детските обувки не само трябва да изолират влагата, тяхната роля е и да я извеждат навън, ограничавайки максимално изпотяването. В зимните условия мокрите чорапи са предпоставка за измръзнали крака. А и появата на гъбички или други инфекции не е никак приятно явление. Затова можете да се насочите към модел, който освен новите материи, предлага и антибактериална стелка. Така грижата за детското краче ще е още по-реална. Къде се намират топ предложенията?

ССС е марка, която предлага висококачествени продукти. Можете да поръчате от сайта или да пробвате и закупите от някой от физическите магазини на компанията.  Разнообразието от модели за всяка възраст и пол ще ви даде възможност да направите най-добрия избор за себе си или за подарък.

Заслужава ли си да търсим скъпите модели?

Ако скъпи означава качествени, подобен въпрос е излишен. Зимните дестки обувки трбява да са най-добрто на пазара, не правете компромиси. Здравето на вашето дете не бива да бъде поставяно на съмнение. Търсете предложения, които предлагат изолация и топлина, имат мек хастар и са много удобни. И които ще накарат детето ви да се наслаждава истински на зимните вълшебства.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви