летище Бургас

От началото на 2022 г. до този момент, Летище Бургас обслужи 1 621 220 пътници с 12 159 самолетодвижения, което представлява 70% ръст, в сравнение с миналата година, въпреки липсата на полети от Руската Федерация, Украйна и Беларус. Това съобщиха от „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД. 

Лято 2022 г. бе изключително успешно за бургаското летище, като бяха оперирани редовни и чартърни полети до 75 дестинации от 23 държави, изпълнявани от 42 авиокомпании, като това е повече от обслужения брой пътници на Летище Варна, където от началото на годината са обслужени 1 333 699 пътници с 10 332 самолетодвижения.

„Летище Бургас и Летище Варна бяха представени на световните туристически изложения в Париж и Лондон и ние непрекъснато работим с авиокомпаниите в посока откриването на нови маршрути за двете летища.

Нещо повече, Летище Варна и Летище Бургас бяха промотирани на специално „роудшоу“ в Полша, организирано от Алианс Българско Черноморие, с подкрепата Министерство на туризма на Република България, провело се в периода 24-28 октомври, на което бяха осъществени много B2B срещи, насочени за разгръщането на потенциала на летищата за полския пазар“. Това уточняват концесионерите.

Инвестиционната програма за Летище Бургас се изпълнява също по план и в съгласуваност с Министерство на транспорта на Република България. В следващите години ще инвестираме още повече средства в проекти в Бургас, като предстои пълна рехабилитация на пистата.

„Ние правим всичко необходимо като концесионер за привличането на все повече авиокомпании и откриването на нови маршрути, вкл. и през есента, зимата и пролетта, но финалното решение за тяхното опериране се взима от самите авиопревозвачи и пътниците, чиито интерес към конкретната дестинация е решаващ“, казват от „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД. 

Вчера обявихме, че авиокомпания RyanAir пуснаха в продажба билети за нови 3 полета от/до Летище Бургас за 2023 г. до: Познан, Каунас и Дъблин.

Нашите очаквания за 2023 г. са оптимистични за още по-силна година от 2022 г. и ще работим неуморно за постигането на все по-високи цели, както и до този момент.

„Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД винаги е следвал подхода за съвместна работа и действия с местните власти за промотирането на Бургас като атрактивна туристическа дестинация, така че да посрещаме още повече полети на Летище Бургас.

Мениджмънтът на „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД е изключително заинтересован за взаимодействие с общините, туристическия сектор и Министерство на туризма на Република България за подобряване на туризма на Българското Черноморие.

Ние вече сме предприели стъпки в тази посока, вкл. основаването на Алианс Българско Черноморие и каним всички общини и професионалисти да се присъединят към нашите активности.

2 КОМЕНТАРИ

  1. Ръст ще е когато се надминат 3.3 милиона пътници, което е факт преди ковида.
    През последните години яко се подпира по-малкото летище във Варна, като от там организират чартъри на български екскурзии и пренебрегват голямото летище.
    Ето защо Фрапорт и ментори от групировката Тим удрят под кръста бургаското летище.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви