Кирил Петков от „Продължаваме промяната” и Жечо Станков от ГЕРБ се скараха в парламента. Повод станаха въглищните централи и тяхното закриване.

В спора се намесиха бившият енергиен министър Теменужка Петкова и бившият финансов министър Асен Василев.

Първо, на брифинг в сградата на парламента, от ГЕРБ заявиха, че Кирил Петков е поел ангажимент да закрие 83% от въглищните централи у нас, което поставя под риск енергийната сигурност на страната ни от една страна, а от друга – обрича над 100 хиляди души да останат без работа.

Минути по-късно Кирил Петков започна трибунката си пред медиите в парламента, казвайки, че днес страната ни е сред първите 10 страни, която има усвояване на плащане по Плана за възстановяване и устойчивост.

Намаляването на въглеродните емисии не започва от плана за възстановяване, а от техните ангажименти (на ГЕРБ – бел. ред.), каза още Петков, когато бе прекъснат от Жечо Станков. Петков го попита кой е поел ангажимента България да намали въглеродните емисии?

Последва говорене един през друг. Кирил Петков отне микрофона на Станков, който си намери друг.

Петков го покани на трибунката до него, а Станков продължи да изброява какво очакват гражданите – като саниране, безплатна топла вода, електрическа енергия. На това Петков отвърна: „Едни хора, които са управлявали 12 години, които похарчиха 3 млрд. за турската тръба…”

Наложи се да се намесят и Теменужка Петкова, и Асен Василев. „Счупихме всички корупционни практики и от това много ви боли“, каза Василев към ГЕРБ.

При опита на Кирил Петков отново да се качи на трибунката и да даде изявлението си, Станков от ГЕРБ заяви: „Пълна лъжа. В плана пише, че 83% от централите трябва да бъдат затворени. Искаме да санираме, всички български граждани искат това. Хората плащат по-високи сметки, благодарение на вашата политика в енергетиката“.

Кирил Петков отговори, че ПП никога няма да подкрепят ГЕРБ и нямат кюлчета в чекмеджетата, а Теменужка Петкова му отвърна: „Вие пък имате парапети“.

NOVA

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви